Παρασκευή 19/04/2024

Κατάρ 2022: Ποιους κανόνες θα πρέπει να ακολουθήσουν οι οπαδοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο – Οδηγίες FIFA

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 ξεκινά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στο Κατάρ, όπου οι ελευθερίες είναι περιορισμένες.

Ενώ η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για το τί είναι ή δεν είναι δυνατό να κάνεις αφότου αφιχθείς στο εμιράτο του Κατάρ.

Σε μια χώρα όπου οι ελευθερίες είναι περιορισμένες, οι αρχές έχουν κάνει γνωστό ότι οι αλλοδαποί θα επωφεληθούν από μια ορισμένη ανοχή.

Συνιστάται να καλύπτετε τους ώμους σας, αν και δεν απαιτείται. Το να πηγαίνεις χωρίς μπλούζα, από την άλλη, απαγορεύεται αυστηρά. Ο οδηγός φιλάθλων που δημοσίευσε η FIFA [αρχείο pdf] προτείνει επίσης στους οπαδούς να φορούν παραδοσιακή ενδυμασία.

Ο οδηγός φιλάθλων της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ
Ο οδηγός φιλάθλων της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ

Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, ακόμα κι αν είναι σχεδόν απαγορευμένη στη χώρα, θα επιτρέπεται λίγες ώρες πριν από τους αγώνες και μόνο σε συγκεκριμένους χώρους.

“Το αλκοόλ δεν είναι μέρος της τοπικής κουλτούρας, αλλά η φιλοξενία είναι”, μπορούμε να διαβάσουμε στον οδηγό φιλάθλων που δημοσίευσε η FIFA , ο οποίος υπενθυμίζει ότι “το αλκοόλ σερβίρεται σε εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία με άδεια και θα είναι διαθέσιμο σε άλλους χώρους κατά τη διάρκεια του τουρνουά, συμπεριλαμβανομένου του Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA”.

Από την άλλη, θα απαγορεύεται η κατανάλωσή του “εκτός των χώρων που προβλέπονται για το σκοπό αυτό”, ενώ “οι φίλαθλοι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η μεταφορά αλκοόλ στο Κατάρ. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν με αλκοόλ από τη χώρα καταγωγής τους ή να αγοράζουν προϊόντα αφορολόγητων ειδών καθ’ οδόν για να αποφύγουν την κατάσχεση κατά την άφιξή τους στο Κατάρ.”

Όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στο τουρνουά, ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή εθνικότητας” σημειώνει η FIFA στον οδηγό.

Τέλος, ενώ η ομοφυλοφιλία ποινικοποιείται στη χώρα και η μοίρα που προορίζεται για τα άτομα LGBTQ+ είναι ανησυχητική, ακόμα και αν οι αρχές έχουν διαβεβαιώσει ότι θα γίνουν δεκτά χωρίς διακρίσεις.

Οι διοργανωτές θέλουν να αναδείξουν μια “σχετικά συντηρητική χώρα -αλλά εξαιρετικά φιλόξενη.”

“Η φιλοξενία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της τοπικής κουλτούρας και όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι, ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή εθνικότητας”, αναφέρει το φυλλάδιο της FIFA. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι “η προώθηση οποιουδήποτε πολιτικού, προσβλητικού ή/και μεροληπτικού μηνύματος” παραμένει απαγορευμένη.

Όσον αφορά στις φωτογραφίες και βίντεο, οι φίλαθλοι θα πρέπει να επιδεικνύουν “κοινή ευγένεια και συνιστάται να ζητούν την άδεια πριν φωτογραφίσουν ή βιντεοσκοπήσουν πρόσωπα σε δημόσιο χώρο.”

Σημειώνεται ότι σεκιούριτι στο Κατάρ διέκοψαν ζωντανή σύνδεση και απείλησαν τηλεοπτικό συνεργείο της Δανίας και συγκεκριμένα τον ανταποκριτή του TV 2, Rasmus Tantholdt.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ