Παρασκευή 29/03/2024

Τζάστιν Μπίμπερ: Παρέλυσε το μισό του πρόσωπο – Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hun

Ο Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber) ανακοίνωσε ότι το μισό του πρόσωπο είναι παράλυτο λόγω του συνδρόμου Ramsay Hunt.

Ο 28χρονος τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με μια σπάνια διαταραχή που παρέλυσε το μισό του πρόσωπο και ως εκ τούτου ανέβαλε την περιοδεία του μέχρι να γίνει καλύτερα.

-Διαφήμιση-

«Για όσους είναι απογοητευμένοι από τις ακυρώσεις μου στις επόμενες συναυλίες, προφανώς δεν είμαι σε θέση να τις κάνω», είπε ο Justin Bieber σε μια ανάρτηση βίντεο στο Instagram σήμερα. «Υπάρχει πλήρης παράλυση σε μία πλευρά του προσώπου μου».

Ο Τζάστιν Μπίπερ μοιράστηκε το βίντεο αφού ακύρωσε τις εμφανίσεις του στο Τορόντο και την Ουάσιγκτον. Ο Justin Bieber έδειξε στο βίντεο ότι μόλις και μετά βίας μπορούσε να κουνήσει τη μία πλευρά του προσώπου του, αποκαλώντας την πάθηση «αρκετά σοβαρή».

Ο Τζάστιν Μπίπερ πρόσθεσε, «Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μου λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω και ελπίζω να καταλάβετε. Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100 τοις εκατό, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα για να κάνω».

Παρέλυσε το μισό πρόσωπο του Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber) από το σύνδρομο Ramsay Hun. Φωτογραφία: Instagram @justinbieber (κολάζ)
Παρέλυσε το μισό πρόσωπο του Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber) από το σύνδρομο Ramsay Hun. Φωτογραφία: Instagram @justinbieber (κολάζ)

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hun που πάσχει ο Τζάστιν Μπίμπερ

Σύμφωνα με άρθρο του Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, «είναι η παράλυση του περιφερικού προσωπικού νεύρου». Άλλα τακτικά συμπτώματα και σημεία του συνδρόμου περιλαμβάνουν εμβοές, απώλεια ακοής, ναυτία, έμετο, ίλιγγο και νυσταγμό, κανένα από τα οποία δεν είναι καλό για έναν ερμηνευτή στη σκηνή.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, «το σύνδρομο Ramsay Hunt προκαλείται από τον ίδιο ιό που προκαλεί την ανεμοβλογιά. Μετά την εξάλειψη της ανεμοβλογιάς, ο ιός εξακολουθεί να ζει στα νεύρα σας. Χρόνια αργότερα, μπορεί να επανενεργοποιηθεί».

Η παράλυση προσώπου που σχετίζεται με το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι συνήθως προσωρινή, σύμφωνα με την Mayo Clinic, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι μόνιμη. Ο ιός μπορεί επίσης να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και αδυναμία του προσώπου, βλάβη στα μάτια ή παρατεταμένη νευρική βλάβη που δεν περιλαμβάνει παράλυση, αλλά μπορεί να είναι επώδυνη.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις