Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2025

Ισπανία: 19 εθελοντές δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα

19 εθελοντές δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα στην Ισπανία ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού λόγω των επιπτώσεων που προκάλεσε η καταιγίδα Ντάνα.

Το συμβάν συνέβη γύρω στις 2:30 το μεσημέρι σήμερα 2 Νοεμβρίου 2024, σε ένα γκαράζ που βρίσκεται στην Βαλένθια.

Οι εθελοντές εκτιμάται ότι εισέπνευσαν το μονοξείδιο του άνθρακα λόγω κακής καύσης σε έναν κινητήρα αντλίας αποστράγγισης.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να στείλει στην περιοχή, όπου υπάρχουν ήδη 211 θάνατοι, επιπλέον 5.000 στρατιώτες και 5.000 αστυνομικούς και πολιτικούς φρουρούς ενώ την ερχόμενη Τρίτη η περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μέχρι στιγμής Ένοπλες Δυνάμεις, δυνάμεις Ασφαλείας και κρατικοί φορείς έχουν διασώσει περισσότερους από 30.000 ανθρώπους από πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμους και βιομηχανικές περιοχές.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Βαλένθια, Κάρλος Μαζόν, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ να επισπεύσει το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.