Πέμπτη 28/03/2024

Ηνωμένο Βασίλειο: Εκπαίδευση 10.000 Ουκρανών τους επόμενους μήνες

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει και θα εκπαιδεύσει έως και 10.000 Ουκρανούς τους επόμενους μήνες.

Η πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών που θα συμμετάσχουν στο στρατιωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

-Διαφήμιση-

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, ο επισκέφθηκε την εκπαίδευση αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι “αυτό το φιλόδοξο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η επόμενη φάση της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στον αγώνα τους κατά της ρωσικής επιθετικότητας.”

“Χρησιμοποιώντας την παγκόσμιας κλάσης τεχνογνωσία του βρετανικού στρατού, θα βοηθήσουμε την Ουκρανία να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και να κλιμακώσει την αντίστασή της καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία της χώρας της και το δικαίωμά της να επιλέγουν το μέλλον τους”, κατέληξε.

Η εκπαίδευση θα δώσει σε εθελοντές νεοσυλλέκτους με ελάχιστη έως καθόλου στρατιωτική εμπειρία τις δεξιότητες για να είναι αποτελεσματικοί σε μάχη πρώτης γραμμής.

Ουκρανός στρατιώτης εκτελεί βολή με AK-47 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φωτογραφία:Υπουργείο Άμυνας
Ουκρανός στρατιώτης εκτελεί βολή με AK-47 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φωτογραφία:Υπουργείο Άμυνας

Βασισμένο στη βασική εκπαίδευση στρατιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου, η εκπαίδευση καλύπτει το χειρισμό όπλων, τις πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, τις τακτικές περιπολίας και το Δίκαιο της ένοπλης σύγκρουσης (Law of Armed Conflict).

-Διαφήμιση-

Το Ηνωμένο Βασίλειο αγόρασε τυφέκια Καλάσνικωφ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούν να εκπαιδευτούν στα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν στην πρώτη γραμμή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης προμηθευφτεί ρουχισμό και εξοπλισμό για να υποστηρίξει Ουκρανούς στρατιώτες στην εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους πίσω στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εκπαίδευσε 22.000 Ουκρανούς μεταξύ 2015 και 2022 στα πλαίσια της Επιχείρησης ORBITAL μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία και έχει παράσχει μέχρι στιγμής περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική βοήθεια που περιλαμβάνει περισσότερα από 5.000 αντιαρματικά όπλα NLAW και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων M270.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις