Τρίτη 23/04/2024

Europol: 3 ύποπτοι για τρομοκρατική επίθεση κατά της Γαλλίας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Αστυνομία της Ισπανίας σε συνεργασία με την Europol προχώρησε στη σύλληψη 3 ατόμων υπόπτων για τρομοκρατική ενέργεια κατά της Γαλλίας

Η Ισπανική Αστυνομία (Policia Nacional) με την υποστήριξη της Europol, τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου 2021, προχώρησε στην σύλληψη 3 ατόμων στην πόλη της Γρανάδας, με την υποψία ενθάρρυνσης τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Γαλλίας. 

Από όταν το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo αναδημοσίευσε καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ τον Σεπτέμβριο 2020, οι 3 συλληφθέντες δημοσίευσαν πολλά βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απειλώντας να πραγματοποιήσουν βίαιες ενέργειες εναντίον της Γαλλίας, των πολιτών και των συμφερόντων της στο εξωτερικό για να εκδικηθούν για την εν λόγω δημοσίευση. 

Η Αστυνομία της Ισπανίας σε συνεργασία με την Europol προχώρησε στη σύλληψη 3 ατόμων υπόπτων για τρομοκρατική ενέργεια κατά της Γαλλίας

Η Αστυνομία της Ισπανίας εντόπισε τα άτομα πίσω από αυτά τα προφίλ στα social media, τα οποία είχαν συνολικά περίπου 19.000 ακόλουθους. 

Μετά την κατάλληλη έρευνα, οι ειδικοί αναγνώρισαν τους διαχειριστές και τους συμμετέχοντες σε αυτές τις δημοσιεύσεις και διαπίστωσαν ότι μέσω των προφίλ τους είχαν έντονη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, διαχειριζόμενοι διαφορετικούς λογαριασμούς με περίπου 19.000 ακόλουθους.

Στόχος οι νεαρότερες ηλικίες

Έχοντας επίγνωση της επιρροής τους στα νεαρότερα ακροατήρια, δημιούργησαν συγκεκριμένο περιεχόμενο προσαρμοσμένο σε αυτά, με σκοπό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να τους προσυλητίσουν.

Η σοβαρότητα των απειλών, σε συνδυασμό με την ικανότητά τους να τις διαδίδουν δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα, όπου είχαν μεγάλο αριθμό οπαδών, οδήγησαν στην άμεση σύλληψή τους. 

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των ισπανικών ερευνών θα αναλυθούν από την Europol για τον εντοπισμό πιθανών δεσμών με τις τρέχουσες έρευνες της. 

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ