Σάββατο 20/04/2024

Ερντογάν: Τουρκική στρατιωτική βάση στην κατεχόμενη Καρπασία και UAV στο Αεροδρόμιο Λευκονοίκου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα αναφέρθηκε στα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, οπλισμένα και μη που βρίσκονται στα Κατεχόμενα στην Κύπρο.

Ερωτηθείς εάν η Τουρκία είναι είναι έτοιμη για στρατιωτική βάση στην κατεχόμενη Καρπασία, ως “εναλλακτική της Αλεξανδρούπολης”, απάντησε:

“Η πρώτη μας δουλειά ήταν να τοποθετήσουμε UAV και SİHA (τουρκική ονομασία για το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος Μάχης, UCAV: Unmanned Combat Aerial Vehicle) στη Βόρεια Κύπρο. Αυτήν τη στιγμή, τα UAV και τα SİHA μας είναι εκεί και μπορεί να υπάρχουν παρόμοια πράγματα σχετικά με το μέρος που αναφέρατε. Είναι σωστό να συμβεί αυτό. Γιατί πρέπει να εξασφαλίσουμε τη Βόρεια Κύπρο από όλες τις πλευρές, από κάθε άποψη. Είτε είναι είτε όχι, είμαστε ήδη στη Βόρεια Κύπρο μόλις τα αεροπλάνα μας απογειωθούν από την κύρια γη μας.”

Υπενθυμίζεται ότι στις 20/05/2021 είχαμε κάνει την εκτίμηση ότι στο Αεροδρόμιο Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα, στο οποίο υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης/απογείωσης F-16, δημιουργείται τουρκική στρατιωτική αεροπορική βάση για οπλισμένα και μη ΜΕΑ.

Αεροδρόμιο Λευκονοίκου. Πηγή: Google Earth
Αεροδρόμιο Λευκονοίκου. Πηγή: Google Earth

Επίσης στις 22/10/2021 είχαμε αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο του Ψευδοκράτους στην Κύπρο ενέκρινε με απόφαση του, την παραχώρηση έκτασης 108 στρεμμάτων στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, για την δημιουργία τουρκικής ναυτικής βάσης.

Χάρτης με την περιοχή που θα δημιουργηθεί η ναυτική βάση στο Ριζοκάρπασο. Πηγή: Google Earth (επεξεργασμένη εικόνα)
Χάρτης με την περιοχή που θα δημιουργηθεί η ναυτική βάση στο Ριζοκάρπασο. Πηγή: Google Earth (επεξεργασμένη εικόνα)

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ