Τετάρτη 07/12/2022

Επιχείρηση “Γαμψό ξίφος” από την Τουρκία κατά Κούρδων σε Ιράκ και Συρία

- Διαφήμιση -

Επιχείρηση “Γαμψό ξίφος” από την Τουρκία στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία για αντίποινα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ότι 89 στόχοι, συμπεριλαμβανομένων καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών, καταστράφηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

Γύρω στις 23:45 χθες απογειώθηκαν από την 8η Διοίκηση Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων που βρίσκεται στο Ντιγιαρμπακίρ τα μαχητικά αεροσκάφη που έπληξαν στόχους στα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ.

Η Άγκυρα λέει ότι είναι μια απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη εβδομάδα.

- Διαφήμιση -

Τα πλήγματα είχαν στόχο το Καντίλ, το Άσος και το Χακούρκ στο Ιράκ και το Κομπάνι, το Ταλ Ριφάτ, το Σιζίρε και το Ντερίκ στη βόρεια Συρία, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “οι λεγόμενοι αρχηγοί της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν μεταξύ αυτών που εξουδετερώθηκαν”.

Η αεροπορική επιχείρηση με την ονομασία Γαμψό ξίφος (Pençe Kılıç) πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, “σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό την εξάλειψη τρομοκρατικών επιθέσεων από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων και την εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της.”

Στο τέλος της επιχείρησης, ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μίλησε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας μέσω ασυρμάτου με τους πιλότους που συμμετείχαν στην Επιχείρηση “Γαμψό ξίφος”.

- Διαφήμιση -

“Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας και των συνόρων μας και να ανταποδώσουμε οποιαδήποτε προδοτική επίθεση στη χώρα μας”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

“Καταφύγια, αποθήκες, σπήλαια, σήραγγες και αποθήκες τρομοκρατών καταστράφηκαν με μεγάλη επιτυχία. Τους παρακολουθήσαμε στενά. Τα λεγόμενα κεντρικά γραφεία της τρομοκρατικής οργάνωσης χτυπήθηκαν και καταστράφηκαν επίσης με απευθείας χτυπήματα. Μόνο τρομοκράτες και δομές που ανήκαν σε τρομοκράτες καταστράφηκαν. Τα λημέρια και οι σπηλιές τους κατέρρευσαν στα κεφάλια τους. Είμαστε αποφασισμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να σώσουμε τη χώρα μας και το έθνος μας από τη μάστιγα του τρόμου που μαστίζει τη χώρα μας και το έθνος μας εδώ και 40 χρόνια”, συμπλήρωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις