Δευτέρα 20/05/2024

Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ: Επίσημη πρώτη κατάρριψη UAV των Χούθι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Επίσημη πρώτη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης ΑΣΠΙΔΕΣ με τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η γερμανική Φρεγάτα HESSEN (F221) που αναπτύχθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης ΑΣΠΙΔΕΣ, απέκρουσε επίθεση των Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η Φρεγάτα HESSEN αντιμετώπισε επιτυχώς δύο εχθρικούς στόχους το απόγευμα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2024, ανέφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας (Bundeswehr, Μπούντεσβερ). Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές στη Φρεγάτα.

Η οργάνωση Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ως αντίποινα για την ισραηλινή στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ελληνική Φρεγάτα ΥΔΡΑ απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη ASPIDES στις 26 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, πριν τον απόπλου από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας, είπε απευθυνόμενος στο πλήρωμα της Φρεγάτας ΥΔΡΑ, ότι η συμμετοχή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους. “Αλλά το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας, με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του, ιστορικά δεν έχει κρυφτεί απέναντι στις προκλήσεις”, τόνισε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ