Πέμπτη 28/03/2024

Ταϊβάν: Για επανένωση και στρατιωτικά αντίμετρα μιλάει το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας

Το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη σειρά στρατιωτικών αντίμετρων της Κίνας στην Ταϊβάν, όπως αναφέρει.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ανακοίνωσε μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων σε 6 θαλάσσιες περιοχές και εναέριους χώρους περιμετρικά της Ταϊβάν από τις 12:00 στις 4 Αυγούστου 2022 έως 12:00 στις 7 Αυγούστου 2022 ώρα Πεκίνου.

-Διαφήμιση-
Οι 6 περιοχές ασκήσεων της Κίνας περιμετρικά της Ταϊβάν. Εικόνα (screenshot) Κινεζικό ΥΠΑΜ mod.gov.cn
Οι 6 περιοχές ασκήσεων της Κίνας περιμετρικά της Ταϊβάν. Εικόνα (screenshot) Κινεζικό ΥΠΑΜ mod.gov.cn

Περίπου στις 13:00 της 4ης Αυγούστου, τα στρατεύματα του στρατού της Διοίκησης Ανατολικού Θεάτρου του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν βολές βαλλιστικών πυραύλων στα στενά της Ταϊβάν στο ανατολικό τμήμα.

«Ο Κινεζικός Στρατός (PLA) έχει εκτοξεύσει βαλλιστικούς πύραυλους DF στα ΒΑ και ΝΔ ύδατά μας από τις 13:56. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊβάν παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ τα αμυντικά συστήματα έχουν ενεργοποιηθεί. Καταδικάζουμε μια τέτοια παράλογη ενέργεια που έχει θέσει σε κίνδυνο την περιφερειακή ειρήνη.», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ταϊβανέζικο Υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Αυγούστου 2022, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι επισκέφθηκε την Ταϊβάν.

Υπουργείο Άμυνας: Η επανένωση της Κίνας είναι ακαταμάχητη ιστορική τάση

Ο Ανώτερος Συνταγματάρχης Tan Kefei, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Πληροφοριών και εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κίνας δήλωσε ότι η Κίνα θα υπερασπιστεί αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της και δεν θα αφήσει ποτέ κανένα χώρο για οποιαδήποτε μορφή ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και εξωτερική παρέμβαση.

-Διαφήμιση-

«Στις 2 Αυγούστου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, επισκέφθηκε την Ταϊβάν, Κίνα. Αυτή η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση των ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν». Είναι μια σοβαρή πολιτική πρόκληση για την Κίνα και αποτελεί τεράστιο αντίκτυπο και απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα του Στενού της Ταϊβάν. Η Κίνα είναι έντονα αγανακτισμένη και σθεναρά αντίθετη σε αυτό. Τα λόγια του κινεζικού στρατού είναι μετρημένα. Η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έχει οργανώσει στοχευμένες ασκήσεις στη θάλασσα και στον εναέριο χώρο γύρω από το νησί της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων κοινών θαλάσσιων επιθέσεων, χερσαίων χτυπημάτων και επιχειρήσεων υπεροχής στον αέρα.», δήλωσε ο Ταν Κεφέι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κίνας συνέχισε λέγοντας: «Προειδοποιούμε την πλευρά των ΗΠΑ και τις αρχές του DPP (Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα, το κυβερνών κόμμα της Ταϊβάν) ότι η χρήση της Ταϊβάν για τον έλεγχο της Κίνας είναι καταδικασμένη στη ματαιότητα, και δεν υπάρχει διέξοδος για εξάρτηση από ξένους.»

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κίνας για τις ασκήσεις περιμετρικά της Ταϊβάν. Εικόνα (screenshot) Κινεζικό ΥΠΑΜ mod.gov.cn
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κίνας για τις ασκήσεις περιμετρικά της Ταϊβάν. Εικόνα (screenshot) Κινεζικό ΥΠΑΜ mod.gov.cn

«Η συμπαιγνία και η πρόκληση ΗΠΑ-Ταϊβάν θα ωθήσουν την Ταϊβάν στην άβυσσο της καταστροφής και θα επιφέρουν μόνο σοβαρή ζημιά στον τεράστιο αριθμό των συμπατριωτών της Ταϊβάν. Η αποφασιστική διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας είναι η σταθερή βούληση του 1,4 δισεκατομμυρίου κινεζικού λαού και η πλήρης επανένωση της Κίνας είναι μια ακαταμάχητη ιστορική τάση. Η κοινή γνώμη δεν μπορεί να παραβιαστεί Το παιχνίδι με τη φωτιά θα αυτοπυρποληθεί. Θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα και δεν θα αφήσουμε ποτέ κανένα χώρο για οποιαδήποτε μορφή «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» και εξωτερική παρέμβαση.», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κίνας.

Σημειώνεται ότι το 2022 είναι η 95η επέτειος από την ίδρυση του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού ο οποίος ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1927.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις