Πέμπτη 18/04/2024

Ουκρανία – Χάνα Μάλιαρ: Διαρροή πληροφοριών στα social media ακυρώνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Διαρροή πληροφοριών από αναρτήσεις πολιτών στα social media ακυρώνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας, όπως αυτής στο Σεβεροντόνετσκ.

Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ (Hanna Maliar) απευθυνόμενη στους Ουκρανούς είπε ότι θα πρέπει να μιλούν λιγότερο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το τί συμβαίνει σχετικά με τις επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ (Hanna Maliar). Φωτογραφία: facebook.com @ganna.maliar
Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ (Hanna Maliar). Φωτογραφία: facebook.com @ganna.maliar

Διαρροή πληροφοριών από αναρτήσεις στα social media

«Η δημόσια επίδειξη ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων και μηνύματα σχετικά με αυτήν στα κοινωνικά δίκτυα, πριν από τις επίσημες δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου, μερικές φορές διακόπτουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως συνέβη χθες και προχθές σχετικά στο Σεβεροντόνετσκ (Severodonetsk)», έγραψε η Χάνα Μάλιαρ στο facebook στις 25 Ιουνίου 2022.

Και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να πει δημόσια κάποιος ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έφυγαν ή μπήκαν στον οικισμό πριν το ανακοινώσει το Γενικό Επιτελείο, «γιατί βλάπτει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό απαιτεί πολύτιμο χρόνο -μια μέρα/δύο, που θα μπορούσαν ακόμα να εφαρμόσουν τα στρατιωτικά τους σχέδια και ελιγμούς μπροστά στη μυστικότητα της στρατιωτικής επιχείρησης. Για παράδειγμα, ταυτόχρονα με την έξοδο ή την είσοδο στην πόλη, πολλές εργασίες υλοποιούνται παράλληλα. Και για την εφαρμογή τους είναι σημαντικό να γίνει σε συνθήκες μη διαρροής πληροφοριών.»

Η ανάρτηση της Χάνα Μάλιαρ στο facebook για την διαρροή πληροφοριών στα social media. Φωτογραφία: facebook.com @ganna.maliar
Η ανάρτηση της Χάνα Μάλιαρ στο facebook για την διαρροή πληροφοριών στα social media. Φωτογραφία: facebook.com @ganna.maliar

Την ανάρτηση της Χάνα Μάλιαρ για τη διαρροή πληροφοριών ακολούθησε η ανακοίνωση του δήμαρχου της πόλης Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς, Ολεξάντρ Στριούκ, την ίδια ημέρα (25 Ιουνίου 2022) ότι η πόλη ελέγχεται πλήρως από τον ρωσικό στρατό.

Σημειώνεται ότι ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε στις 24 Ιουνίου 2022 την υποχώρησή του από το Σεβεροντονέτσκ για να οργανώσει καλύτερα την άμυνα της γειτονικής πόλης Λισιτσάνσκ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ασφάλεια Επιχειρήσεων (OPSEC – Operational Security) και η Ασφάλεια Προσωπικού (PERSEC – Personal Security) είναι θέματα που πρέπει να εφαρμόζει ο καθένας και η καθεμία, τόσο στον πόλεμο όσο και στην ειρήνη.

Εάν σας ενδιαφέρει διαβάστε το σχετικό άρθρο γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει η OPSEC – PERSEC ακόμα και στην καθημερινή ζωή.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ