Παρασκευή 19/04/2024

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Αμερικανικό υποβρύχιο εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αμερικανικό υποβρύχιο εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Κουρίλες και εναντίον του χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μέσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2022, στις 10:40 π.μ. (ώρα Μόσχας), ένα υποβρύχιο κλάσης Virginia του Ναυτικού των ΗΠΑ εντοπίστηκε στην περιοχή προγραμματισμένης άσκησης των δυνάμεων του Στόλου του Ειρηνικού στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στο νησί Ουρούπ στην περιοχή των Κουρίλων νήσων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το πλήρωμα του αμερικάνικού υποβρυχίου έλαβε μήνυμα στα ρωσικά και τα αγγλικά: «Βρίσκεστε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Αναδυθείτε αμέσως!» Το πλήρωμα του αμερικανικού υποβρυχίου αγνόησε την απαίτηση της ρωσικής πλευράς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες για την προστασία των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο υποθαλάσσιο περιβάλλον, το πλήρωμα της φρεγάτας του Στόλου του Ειρηνικού “Marshal Shaposhnikov” χρησιμοποίησε κατάλληλα μέσα.

Το αμερικανικό υποβρύχιο χρησιμοποίησε έναν αυτοκινούμενο προσομοιωτή για να διπλασιάσει τον στόχο του στα ραντάρ και μέσα ακουστικού ελέγχου και έφυγε από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη μέγιστη ταχύτητα.

Ένα απόσπασμα πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού συνεχίζει τις προγραμματισμένες ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος προκειμένου να αποφευχθούν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε σχέση με το περιστατικό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Άσκηση ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 30 πλοία με έδρα τη Σεβαστούπολη και το Νοβοροσίσκ συμμετέχουν στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF – Black Sea Fleet) από σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2022.

Τα πλοία και η αεροπορία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, θα πραγματοποιήσουν βολές κατά θαλάσσιων, παράκτιων και εναέριων στόχων.

Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για το 2022, τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, διεξάγεται σειρά ναυτικών ασκήσεων σε όλους τους τομείς ευθύνης των στόλων υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ