Τετάρτη 07/12/2022

Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών

- Διαφήμιση -

Οι Πιλότοι μας κυριαρχούν στους Ελληνικούς Ουρανούς, αποτελώντας τους εκφραστές της αποτρεπτικής ισχύος του Έθνους στους αιθέρες

Το podcast του ΓΕΕΘΑ είναι αφιερωμένο στην Πολεμική Αεροπορία, στους Φύλακες των Ελληνικών Ουρανών, οι οποίοι την 8η Νοεμβρίου, ημέρα της εορτής των Αρχαγγέλων, τιμούν με μεγαλοπρέπεια τον Προστάτη τους Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Το podcast με τίτλο «Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών» και περιγράφει τις χρυσές σελίδες δόξας που έγραψαν οι Έλληνες Αεροπόροι από το 1912 μέχρι και σήμερα, αλλά και τον σκληρό αγώνα που δίνει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Ιπτάμενοί μας, οι Μηχανικοί μας, η Αεράμυνα και τα Σώματα Υποστήριξης,

προβάλλοντας καθημερινά, ημέρα και νύχτα, την αεροπορική ισχύ της Χώρας μας, διασφαλίζοντας 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο την Ελληνική Αεράμυνα, αναχαιτίζοντας κάθε ξένο αεροσκάφος που επιχειρεί να παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας.

Παράλληλα όμως με την κύρια Αποστολή τους, προσφέρουν ζωτικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, προστατεύοντας τα δάση και τις περιουσίες των πολιτών σβήνοντας πυρκαγιές από αέρος, σώζοντας ζωές με αποστολές Έρευνας και Διάσωσης και μεταφέροντας ασθενείς και μοσχεύματα προστατεύοντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας των Ακριτών μας.

- Διαφήμιση -

Στην αφήγηση του podcast συμμετέχει ο Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», ο Πιλότος που κατά την πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση εκτέλεσε άψογα ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από τη Θεσσαλονίκη και έστειλε από τους αιθέρες μήνυμα Εθνικής Υπερηφάνειας προς όλους τους Έλληνες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το στίγμα τους στην ηχογράφηση έδωσαν οι Αντιπτέραρχοι (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος και Διογένης Χαρλαύτης, δύο πραγματικοί «Άσσοι των Αιθέρων», οι οποίοι τίμησαν την Πολεμική Αεροπορία με τη πλούσια δράση τους σε πολεμική και ειρηνική περίοδο.

Ο υπερεκατοντούτης Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1920. Το 1940 κατετάγη στη Σχολή Ικάρων και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πoλέμου πολέμησε ως Πιλότος της Ελληνικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική, στην Ιταλία, στη Γιουγκοσλαβία και στο Αιγαίο. Από το 1989 είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Αεροπόρων της Royal Air Force Association (κλάδος Αθηνών).

- Διαφήμιση -

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Διογένης Χαρλαύτης γεννήθηκε το 1930. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1949 με την 24η σειρά Ιπταμένων. Κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας του, πέρασε από πολλές και κρίσιμες θέσεις ευθύνης στους κόλπους της Πολεμικής Αεροπορίας. Αποστρατεύτηκε τον Μάιο του 1979 με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις