Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

VCAT Τακτική Αντι-ενέδρας Οχήματος

Πρόσφατα σε 2 διαφορετικά τηλεοπτικά κανάλια παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που λαμβάνουν χώρα όταν ένα όχημα πέσει σε ενέδρα.

Η πρώτη εκπομπή ήταν η “Με αρετή και τόλμη” όπου παρουσιάστηκε το εν λόγω αντικείμενο ως μέρος της εκπαίδευσης του Σχολείου Βολών Μάχης Ταχείας Αντιδράσεως (ΒΜΤΑ) που πραγματοποιείται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης για τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.

Η δεύτερη παρουσίαση έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA σε ρεπορτάζ για την εκπαίδευση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΕΑ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

VCAT: Vehicle Counter-Ambush Tactics

Η εν λόγω ενέργεια είναι γνωστή στο εξωτερικό ως VCAT: Vehicle Counter-Ambush Tactics, που μεταφράζεται (πρόχειρα) στα ελληνικά ως: Τακτική Αντι-ενέδρας Οχήματος.

Counter-Ambush και κατά το πλήρες Counter Ambush Response (C.A.R.) είναι η άμεση αναγνώριση, αντίδραση και απόκριση ενάντια σε ενέδρα.

Ενέδρα σε όχημα και VCAT

Σε μια ενέδρα σε αυτοκινητοπομπή ή μεμονωμένο όχημα πρωταρχικό μέλημα από τον επιτιθέμενο (ενεδρεύοντα) είναι η ακινητοποίηση των οχημάτων ή του οχήματος αντίστοιχα. Σε περίπτωση αυτοκινητοπομπής αρκεί να ακινητοποιηθεί το πρώτο όχημα ώστε τα υπόλοιπα να καταστούν ευάλωτα.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο επιτιθέμενος είτε βάλλει κατά του οχήματος είτε κατά του οδηγού.

Τονίζεται ότι το ισχυρότερο μέρος ενός οχήματος που μπορεί να παρέχει την μεγαλύτερη προστασία είναι η μηχανή και οι ζάντες. Το πιο ευάλωτο σημείο είναι τα ελαστικά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σημεία με πράσινο χρώμα που παρέχουν καλή κάλυψη σε ένα όχημα. Σημειώνεται ότι τα πόδια πρέπει το δυνατό να καλύπτονται πίσω από τις ζάντες ούτως ώστε να μειώνεται η πιθανότητα ο αμυνόμενος να δεχθεί πυρά κάτω από το όχημα.

Εικόνα 1

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πώς θα σας βλέπει να έρχεστε αυτός που σας έστησε ενέδρα. Με κόκκινο χρώμα η φονική περιοχή και εκεί που θα σημαδεύει.

Εικόνα 2

Επ’ ευκαιρία να αναφέρουμε το εξής. Όταν σχεδιάζουμε το οτιδήποτε πρέπει να το ελέγχουμε και από την αντίπαλη πλευρά, σα να είμαστε εμείς ο εχθρός. Πχ σε έναν χώρο αποκρύψεως πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτόν και να δούμε τα ευάλωτα σημεία του. Μια “απομακρυσμένη” εικόνα δύναται να εμφανίσει τα λάθη μας. Θυμηθείτε στο σχολείο όταν λύνατε μια άσκηση στον πίνακα, “κολλούσατε” και τρίβατε αγωνιωδώς την κιμωλία. Τί έλεγε ο δάσκαλος; “Πήγαινε πίσω και δες τί έγραψες” Και ως θαύμα, εμφανιζόταν η λύση!


Μέθοδοι μεταφοράς όπλων μέσα στο όχημα

Ο οδηγός έχει το ατομικό του τυφέκιο στα δεξιά του, μεταξύ καθίσματος και χειρόφρενου. Κατά αυτόν τον τρόπο, το όπλο δεν θα τον εμποδίσει να εξέλθει με ταχύτητα από το όχημα καθώς επίσης θα μηδενιστεί η περίπτωση να του πέσει καθώς εξέρχεται.

Ο συνοδηγός έχει τον οπλισμό του ανά χείρας ή είναι έτοιμος να τον χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή.

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε ορισμένα στοιχεία (ως σημειώσεις μαθήματος) και ταυτόχρονα θα σχολιάσουμε μερικά στιγμιότυπα από τα δύο προαναφερθέντα βίντεο.

VCAT: Άμεση αναγνώριση

Τον επιτιθέμενο δύναται να τον αναγνωρίσει είτε ο οδηγός είτε ο συνοδηγός. Ο πρώτος που θα τον αναγνωρίσει καταδεικνύει την θέση.

Ο οδηγός ως πρώτος στόχος δέχεται τον όγκο πυρός.

Εκτίμηση κατάστασης. Πόσα όπλα μας ρίχνουν; Να διαφύγουμε με το όχημα; Να εγκαταλείψουμε το όχημα; Πολλές οι περιπτώσεις και άλλοι τόσοι οι παράγοντες που θα μας οδηγήσουν στη λήψη απόφασης. Θα εξετάσουμε ως παράδειγμα την περίπτωση όπου ο εχθρός έχει περισσότερη ισχύ πυρός από εμάς και αποφασίζουμε να εγκαταλείψουμε το όχημα.

Ο οδηγός (Ο) ως πρώτη ενέργεια που κάνει είναι να ακινητοποιήσει με ασφάλεια το όχημα. Ως εκ τούτου ο πρώτος που δύναται να εμπλακεί είναι ο συνοδηγός (Σ) ο οποίος και πρέπει να έχει βαρύ οπλισμό (ατομικό τυφέκιο/ οπλοπολυβόλο). Σημείωση: το “βαρύ” ως χαρακτηρισμός του ατομικού τυφεκίου είναι σε σχέση με το πιστόλι.

Το ισχυρότερο όπλο τηρεί την πρώτη επαφή για να καθηλώσει.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συνοδηγός (Σ) ο οδηγός (Ο) δύναται να στρέψει το όχημα πριν το ακινητοποιήσει πλάγια ως προς το μέρος από όπου δέχεται πυρά. Αυτό δεν γίνεται όταν υπάρχει συνοδηγός γιατί θα εκτεθεί στα πυρά και δεν θα μπορεί να εξέλθει του οχήματος. Θυμηθείτε όσα αναφέραμε για το ισχυρότερο μέρος ενός οχήματος.

Εικόνα 3 Θέσεις ακινητοποίησης οχήματος σε ενέργεια VCAT

VCAT: Αντίδραση και απόκριση

Πρωταρχικό μέλημα του προσωπικού του οχήματος είναι να εξέλθει από το όχημα ανταποδίδοντας ταυτόχρονα τα πυρά ώστε να φύγει από τη φονική ζώνη πυρός. Έπειτα, αναλόγως του περιβάλλοντος και των συνθηκών:
α. Να απομακρυνθεί από το όχημα και να εξαλείψει την απειλή ή να απεμπλακεί (να κόψει την επαφή).
β. Να εξαλείψει την απειλή με μοναδική κάλυψη το όχημα.

Οι πόρτες μένουν ανοικτές και δεν κλείνουν. Η πόρτα πρέπει να ανοίξει τόσο βίαια όσο να μην επανέλθει σε κλειστή θέση. Μια τεχνική είναι, τραβώ το μοχλό με το ελεύθερο χέρι (αυτό που δεν κρατά το όπλο) σπρώχνω την πόρτα, είτε με τον αγκώνα, είτε με την παλάμη, είτε με το πόδι αναλόγως σε ποια θέση βρίσκομαι, ως οδηγός/συνοδηγός και χρονικά με το πυρ που βάλλω.

Το πόδι το βγάζω έξω από το όχημα μόνο όταν είναι να απομακρυνθώ από το όχημα.

Μια ανοικτή πόρτα παρέχει προστασία κατά την έξοδο και αποχώρηση/απομάκρυνση. Η τυχόν ελάττωση του πεδίου βολής πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς προέχει η ασφάλεια από τα πυρά. Επιπλέον, το κλείσιμο της πόρτας καταδεικνύει κίνηση οπότε ο επιτιθέμενος και να είναι απασχολημένος αλλού, δύναται ενστικτωδώς να στρέψει το βλέμμα του προς την κίνηση και είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου, έστω και κλασμάτων του δευτερολέπτου.

Η πόρτα δύναται να ανοίξει ενόσω ανταποδίδονται πυρά.

VCAT Τακτική αντι-ενέδρας σε όχημα
VCAT Πυρά και έξοδος από όχημα

Η κάλυψη στο πίσω μέρος του οχήματος σε όρθια θέση όπου ο κορμός του σώματος είναι εκτεθειμένος μέσω του μπροστινού και πίσω τζαμιού προϋποθέτει χρήση αλεξίσφαιρου γιλέκου και πρέπει να είναι απειροελάχιστη χρονικά και να συνοδεύεται με ισχυρό πυρ. Θυμηθείτε την Εικόνα 2, πώς σας βλέπουν.

Η πρώτη επαφή δύναται να γίνει, αν όχι επιβάλλεται, μέσα από το τζάμι. Οι βολίδες δεν εξοστρακίζονται καθόσον με την πρώτη βολίδα (η οποία δύναται να μην πετύχει στόχο) ανοίγει τρύπα στο τζάμι από όπου και πρέπει να γίνουν οι επόμενες βολές. Φυσικά το τζάμι θα έχει δεχθεί και εχθρικά πυρά οπότε μπορεί να έχει πλέον θρυμματιστεί.

VCAT Πυρά με πιστόλι μέσα από ανεμοθώρακα αυτοκινήτου.
VCAT Πυρά με τυφέκιο M16A2M4 μέσα από ανεμοθώρακα αυτοκινήτου.

Ο οδηγός δύναται να χρησιμοποιήσει μέσα από το όχημα μόνο το πιστόλι. Όταν εξέλθει του οχήματος δύναται να κάνει χρήση ατομικού τυφεκίου.

Οδηγός και συνοδηγός, καθώς και όλοι οι επιβαίνοντες φορούν ζώνες ασφαλείας. Αν και ως πρώτη σκέψη έρχεται στο νου το χάσιμο χρόνου για να βγάλεις τη ζώνη ασφαλείας για να εξέλθεις, αυτό διορθώνεται με την ξηρά προπόνηση. Σκεφτείτε να χάσει τον έλεγχο ο οδηγός, όταν δεχθεί τα πυρά και το όχημα να τρακάρει. Εκεί το χάσιμο χρόνου είναι τεράστιο με μια λιποθυμία το λιγότερο ενός εκ των δύο. Οπότε και σε αυτήν την περίπτωση η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές!

VCAT: Καρέ – καρέ τα βίντεο

Πρώτα θα δούμε το αντικείμενο Αντι-ενέδρας Οχήματος από το βίντεο του ΚΕΑΠ.

Το όχημα δέχεται πυρά από τη φορά κίνησής του. Ο οδηγός σταματάει το όχημα και το προσωπικό ανταποδίδει πυρά.

Εικόνα Α1

Αυτός που βγαίνει πρώτος από το όχημα είναι ο συνοδηγός, ο οποίος φέρει M16A2-M4. Ο οδηγός κάνει χρήση του πιστολιού.

Εικόνα Α2

Ο συνοδηγός κλείνει την πόρτα και λαμβάνει θέση μάχης στο πίσω μέρος του οχήματος, όρθιος.

Εικόνα Α3
Εικόνα Α4
Εικόνα Α5

Κατόπιν εξέρχεται ο οδηγός υπό την κάλυψη του συνοδηγού. Ο οδηγός κλείνει και αυτός την πόρτα και λαμβάνει την ίδια θέση/στάση μάχης με τον συνοδηγό.

Εικόνα Α6
Εικόνα Α7

Οδηγός και συνοδηγός απεμπλέκονται προς τα πίσω καλύπτοντας ο ένας τον άλλον.

Εικόνα Α8
Εικόνα Α9

Επόμενο βίντεο αυτό της ΟΕΑ του Λιμενικού. Ομοίως και σε αυτήν την περίπτωση, το όχημα δέχεται πυρά από τη φορά κίνησής του και το προσωπικό ανταποδίδει πυρά. Οδηγός και συνοδηγός κάνουν χρήση πιστολιού.

Εικόνα Β1

Ανοίγουν τις πόρτες ενόσω πυροβολούν και πρώτος που βγαίνει είναι ο οδηγός. Οι πόρτες παραμένουν ανοικτές.

Εικόνα Β2

Ο οδηγός λαμβάνει θέση “γονυπετώς” στο πίσω μέρος του οχήματος.

Εικόνα Β3

Εξέρχεται ο συνοδηγός υπό την κάλυψη του οδηγού και λαμβάνει θέση πίσω από το όχημα.

Εικόνα Β4
Εικόνα Β5

VCAT: Πρόγραμμα εκπαίδευσης

Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Αντι-ενέδρας Οχήματος VCAT δύναται να περιλαμβάνει ενδεικτικά τα παρακάτω αντικείμενα:

  • Κανόνες ασφαλείας οπλισμού
  • Μέθοδοι μεταφοράς όπλων μέσα στο όχημα
  • Πυρά (πυροβολισμός) μέσα από γυάλινα παράθυρα – ανεμοθώρακα
  • Πυρά (πυροβολισμός) από όχημα σε κίνηση/στάση
  • Επιλογή στόχων
  • Τακτική εκκένωσης αυτοκινήτων
  • Αποτροπή carjacking
  • Ενέδρα και αντεπίθεση

Το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα ήταν Skoda Felicia θεωρείται τυχαίο.

Το άρθρο του amyna.news που διαβάσατε για το VCAT είναι μια περιγραφή των όσων είδαμε στα βίντεο με ανάπτυξη ορισμένων σημείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ