Παρασκευή 29/03/2024

NASA: Ο πλανήτης Άρης έμοιαζε με τη Γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμοιαζε ποτέ ο πλανήτης Άρης με τη Γη; “Ναι, νομίζουμε ότι έμοιαζε!”, απαντάει η επιστήμονας της NASA, Δρ. Becky McCauley Rench.

Ο αρχαίος πλανήτης Άρης ήταν σαν τη Γη

Ο αρχαίος πλανήτης Άρης μπορεί να ήταν πιο υγρός και πιο ζεστός -παρόμοιος με τη Γη. Τι συνέβη όμως μετά;

-Διαφήμιση-

Η NASA σε βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube αναφέρει ότι όταν το ηλιακό σύστημα δημιουργήθηκε στη σημερινή του διάταξη πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, ο Άρης και η Γη σχηματίστηκαν από τα ίδια υλικά και έμοιαζαν πολύ.

Και οι δύο είναι πλανήτες, με κεντρικό πυρήνα, βραχώδη μανδύα και στερεό φλοιό. Από νωρίς, γνωρίζουμε ότι ο Άρης είχε κάποτε λίμνες, ρέματα και ίσως ακόμη και έναν βόρειο ωκεανό.

Ο πλανήτης Άρης όταν δημιουργήθηκε.
NASA: Ο πλανήτης Άρης όταν δημιουργήθηκε. Φωτογραφία: YouTube / NASA

Οι δύο κόσμοι αποκλίνουν και έχουμε δύο πολύ διαφορετικούς πλανήτες σήμερα. Παρά το γεγονός ότι ο Άρης κάποτε ήταν ζεστός και υγρός, τώρα είναι ένα κρύο, ξηρό μέρος.

Καθώς η Γη προχωρούσε με την τεκτονική των πλακών και την ανάπτυξη της ζωής, η γεωλογική δραστηριότητα του Άρη υποχώρησε, έχασε νερό και έγινε ένας πολύ πιο ξηρός πλανήτης.

-Διαφήμιση-
NASA: Η απάντηση στο ερώτημα εάν έμοιαζε ποτέ ο πλανήτης Άρης με τη Γη. Φωτογραφία: YouTube / NASA

Η επιστήμονας της ΝΑΣΑ συνεχίζει λέγοντας:

“Αυτή η κοινή ιστορία είναι μέρος του γιατί είναι τόσο συναρπαστικό να μελετάς τον Κόκκινο Πλανήτη. Οι προσπάθειές μας για εξερεύνηση στον Άρη μας βοηθούν να κατανοήσουμε περισσότερα για το παρελθόν και το μέλλον του Άρη, καθώς και την κατανόηση της Γης και της πλανητικής εξέλιξης τόσο στο ηλιακό μας σύστημα όσο και πέρα ​​από αυτό.”

Στο ερώτημα εάν έμοιαζε ποτέ ο Άρης με τη Γη, η NASA απαντάει:

“Ναι έμοιαζε. Πολύ, πολύ καιρό πριν.”

Δείτε το βίντεο της NASA

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις