Παρασκευή 19/04/2024

Εξωσκελετός: Ο γαλλικός στρατός διερευνά τις δυνατότητες του

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στις 22 Μαρτίου 2021, το Battle-Lab Terre του Στρατού της Γαλλίας ξεκίνησε μια έρευνα για τη χρήση των παθητικών εξωσκελετών που απέκτησε ο “Οργανισμός Καινοτομίας στον τομέα της Άμυνας” (Agence de l’innovation de défense – AID) από την εταιρεία με έδρα τον Καναδά, Mawashi.

Εξωσκελετός
Πηγή: Armée de Terre 2021

Battle-Lab Terre: Ο στρατός στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

Το Battle-Lab Terre εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, παρουσία της Υπουργού των Ενόπλων Δυνάμεων Florence Parly. Το Battle-Lab Terre (BLT) είναι ένα πλήρες οικοσύστημα καινοτομίας και έχει ως στόχο αρχικά να δημιουργήσει δεσμούς μεταξύ των διαφόρων παραγόντων της καινοτομίας ώστε να αναπτυχθούν μέσα και εφαρμογές που θα έχουν χρήση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ενεργητικός και παθητικός εξωσκελετός

Ο ενεργητικός εξωσκελετός είναι μηχανοκίνητος εξοπλισμός, λειτουργεί με κινητήρα και καταναλώνει ενέργεια.

Η ενεργητική εξωσκελετική δομή χρησιμοποιεί ενεργοποιητές (μηχανικά εξαρτήματα κίνησης) για την υποστήριξη των ανθρώπινων κινήσεων. Αυτά τα μηχανικά εξαρτήματα συνίστανται σε ηλεκτρικούς κινητήρες, αλλά μπορούν επίσης να κινούνται υδραυλικά ή με συμπιεσμένο αέρα. (Gopura and Kiguchi, 2009). Με αυτή την υποστήριξη, ο εξωσκελετός παρέχει επιπλέον δύναμη και αυξάνονται οι επιδόσεις του ανθρώπου.

Ο παθητικός εξωσκελετός είναι εξοπλισμένος με μηχανικά μέρη.

Η παθητική εξωσκελετική δομή χρησιμοποιεί τις δυνάμεις επαναφοράς των ελατηρίων, των αποσβεστήρων (αμορτισέρ) ή άλλων υλικών, για την υποστήριξη της ανθρώπινης κίνησης. Η ενέργεια που αποθηκεύεται σε μια παθητική εξωσκελετική δομή παράγεται αποκλειστικά από την κίνηση του χρήστη (De Looze et al., 2016). Επιπλέον, γίνεται ανακατανομή των δυνάμεων για την προστασία συγκεκριμένων μερών του σώματος. Η αλλαγή στις επιδόσεις του χρήστη είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της επιπρόσθετης σωματικής δύναμης, αλλά και της ικανότητας διατήρησης εξαντλητικών στάσεων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα σε εργασίες που πραγματοποιούνται πάνω από το ύψος του κεφαλιού.

Λόγω τεχνικών ζητημάτων, οι ενεργητικές εξωσκελετικές δομές έχουν περιορισμένη πρακτική εφαρμογή. Σε ορισμένες εκθέσεις επισημαίνονται ζητήματα που αφορούν το βάρος, τη μηχανική δομή, την υποστήριξη από μπαταρία και τον σχεδιασμό της μηχανικής της κίνησης των ενεργητικών εξωσκελετικών δομών (Yang et al., 2008· Herr, 2009· De Looze et al., 2016). Αντιθέτως, κάποιες παθητικές εξωσκελετικές δομές διατίθενται ήδη στο εμπόριο.

Εξωσκελετός – μια πραγματικότητα για το 1ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Κυνηγών

Ο Γαλλικός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την πρώτη φάση των δοκιμών. Η συγκεκριμένη φάση είναι η εξοικείωση του προσωπικού με τη χρήση του εξωσκελετού. Ο Αλεξιπτωτιστής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πλέον δεν γέρνει προς τα πίσω όταν φέρει τον εξωσκελετό αλλά έχει μια ίσια στάση του κορμού.

Στις δοκιμές του γαλλικού στρατού θα συμμετάσχει προσωπικό από το 1ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Κυνηγών (1er régiment de chasseurs parachutistes – 1er RCP) το 17ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Μηχανικού (17e régiment du génie parachutiste – 17e RGP) και το 13ο Τάγμα Κυνηγών των Άλπεων (13e bataillon de chasseurs alpins – 13e BCA).

Οι Σχηματισμοί θα δοκιμάσουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης των εξωσκελετών που είναι εγγενείς στις ιδιαιτερότητες των αποστολών .

Εξωσκελετός - Μια πραγματικότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας που διερευνούν τις δυνατότητές του
Πηγή: Armée de Terre2021

Συγκεκριμένα ο εξωσκελετός θα δοκιμασθεί σε απόστολές διείσδυσης με τα πόδια ή με ελικόπτερο, πυρ και κίνησης και CQB, περιπολίας σε ορεινές και δασώδης περιοχές, χρήσης χιονοπέδιλων (σκι), μεταφορά βαρέων εξοπλισμών

Ο εν λόγω εξωσκελετός θα δοκιμασθεί και σε πραγματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της γαλλικής επιχείρηση Harpie στη Γουιάνα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο της Mawashi, στο οποίο παρουσιάζεται ο εξωσκελετός.

Έρευνα: ΑΜΥΝΑ news

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ