Παρασκευή 29/03/2024

Ξύλινος δορυφόρος WISA Woodsat από την Φινλανδία

Η Φινλανδία πρόκειται να εκτοξεύσει έναν μοναδικό δορυφόρο από ξύλο. Με τη βοήθειά του, οι επιστήμονες σκοπεύουν να ανακαλύψουν πώς συμπεριφέρεται το ξύλο κατά τη διάρκεια μιας μακράς παραμονής στις ακραίες συνθήκες του διαστήματος.

Ο ξύλινος δορυφόρος δεν θα ζυγίζει περισσότερο από ένα κιλό.

-Διαφήμιση-

Ο ξύλινος δορυφόρος θα βρίσκεται σε τροχιά το πρώτο εξάμηνο του 2022

Οι UPM Plywood, Arctic Astronautics και Huld ανακοίνωσαν στις 12 Απριλίου 2021, την πρόθεσή τους για την εκτόξευση του πρώτου ξύλινου δορυφόρου, WISA WOODSATTM, στην τροχιά της Γης το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο ξύλινος δορυφόρος WISA Woodsat θα πάει εκεί που δεν έχει πάει ποτέ ξύλο. Η αποστολή του WISA Woodsat είναι η συλλογή δεδομένων σχετικά με τη συμπεριφορά και την ανθεκτικότητα του κόντρα πλακέ για μεγάλο χρονικό στις σκληρές θερμοκρασίες, το κενό και την ακτινοβολία του χώρου, προκειμένου να αξιολογηθεί η χρήση υλικών ξύλου σε διαστημικές κατασκευές.

Ξύλινος δορυφόρος WISA Woodsat
Ξύλινος δορυφόρος WISA Woodsat

Ο ξύλινος δορυφόρος WISA Woodsat είναι ένας νανο-δορυφόρος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την “Αρκτική Αστροναυτική” Arctic Astronautics, και βασίζεται στον εκπαιδευτικό δορυφόρο Kitsat.

Ο δορυφόρος σε σχήμα κύβου, έχει διαστάσεις περίπου 10 x 10 x 10 εκ και ζυγίζει ένα κιλό.

-Διαφήμιση-

Θα χρησιμοποιηθεί μια σειρά από αισθητήρες επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένων δύο φωτογραφικών μηχανών, για την παρακολούθηση του ειδικά επενδυμένου κόντρα πλακέ WISA®-Birch.

Μία από αυτές τις κάμερες βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη μπούμα για εξωτερική απεικόνιση.

Το εργαστήριο διαστημικών υλικών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος θα παρέχει επίσης μια νέα σειρά αισθητήρων για την αποστολή. Και όλα αυτά θα τροφοδοτούνται από εννέα μικρά ηλιακά κύτταρα.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις