Σάββατο 20/04/2024

YouTube: Metaverse και NFT στα σχέδιά του

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το YouTube σχεδιάζει να αναπτύξει το δικό του metaverse στο Web3. Όπως αναφέρεται στο επίσημο blog της υπηρεσίας, το έργο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Ο πρώτος τομέας στον οποίο θα υπάρχει επίδραση είναι τα παιχνίδια, τα οποία θα έχουν περισσότερες αλληλεπιδράσεις θα είναι πιο “ζωντανά”. Το YouTube σημειώνει ότι είναι ακόμη νωρίς, αλλά είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν πώς μπορούν να μετατρέψουν αυτούς τους εικονικούς κόσμους σε πραγματικότητα για τους θεατές.

Τα NFT έρχονται στο YouTube

Σύμφωνα με το YouTube, το Web3 ανοίγει επίσης νέες ευκαιρίες για τους δημιουργούς.

“Πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες όπως το blockchain και τα NFT μπορούν να επιτρέψουν στους δημιουργούς να οικοδομήσουν βαθύτερες σχέσεις με τους θαυμαστές τους. Μαζί, θα μπορούν να συνεργάζονται σε νέα έργα και να κερδίζουν χρήματα με τρόπους που προηγουμένως δεν ήταν δυνατός. Για παράδειγμα, η παροχή ενός επαληθεύσιμου τρόπου στους θαυμαστές να έχουν μοναδικά βίντεο, φωτογραφίες, έργα τέχνης, ακόμη και εμπειρίες από τους αγαπημένους τους δημιουργούς, θα μπορούσε να είναι μια συναρπαστική προοπτική για τους δημιουργούς και το κοινό τους. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβουμε υπόψη για να διασφαλίσουμε ότι προσεγγίζουμε αυτές τις νέες τεχνολογίες με υπευθυνότητα, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν και απίστευτες δυνατότητες.”

“Και σε όλες αυτές τις μορφές, θα δείτε ακόμη περισσότερους τρόπους για να βοηθήσετε τους δημιουργούς να κερδίσουν χρήματα και να δημιουργήσουν μια επιχείρηση. Το 2021, φτάσαμε στο απίστευτο ορόσημο των 2 εκατομμυρίων δημιουργών στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube, με 10 τρόπους για να βγάλουν χρήματα. Όλη αυτή η δουλειά λαμβάνει υπόψη τα σχόλια των δημιουργών, γι’ αυτό συνεχίστε”, ανέφερε ο επικεφαλής προϊόντων του YouTube, Neal Mohan,

Τον Ιανουάριο, το κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε την ενσωμάτωση του NFT ως φωτογραφία στα προφίλ των χρηστών. Αυτή η δυνατότητα έγινε διαθέσιμη σε συνδρομητές της υπηρεσίας Twitter Blue premium με συσκευές βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα iOS. Μπορούν πλέον να συνδέσουν τον λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων και να επιλέξουν NFT για χρήση ως φωτογραφία προφίλ τους.

Η ενσωμάτωση του NFT στο Twitter επικρίθηκε από τον CEO της Tesla και της SpaceX, Elon Musk. Ο επιχειρηματίας είπε ότι τον ενοχλούσε το γεγονός ότι οι προγραμματιστές του κοινωνικού δικτύου χάνουν χρόνο σε «ανοησίες», ενώ το Twitter έχει πλημμυρίσει από μεγάλο αριθμό απατεώνων κρυπτογράφησης και spam bots.

NFT – Non-Fungible Token

Ένα μη ανταλλάξιμο διακριτικό (NFT: Non-Fungible Token) είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain που επιβεβαιώνει το δικαίωμα κατοχής ενός εικονικού περιουσιακού στοιχείου. Το NFT είναι μοναδικό και δεν μπορεί να παραποιηθεί ή να αντικατασταθεί με άλλο. Η τεχνολογία NFT δημιουργήθηκε το 2017.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ