Πέμπτη 25/04/2024

Twitter: Δεν εφαρμόζει πλέον την πολιτική παραπληροφόρησης για τον COVID-19

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ έχει σταματήσει την πολιτική της πλατφόρμας για την παραπληροφόρηση για τον COVID-19

Το Twitter δεν θα λαμβάνει πλέον μέτρα κατά των tweets που περιέχουν παραπληροφόρηση για τον Covid ή των λογαριασμών που τα δημοσιεύουν.

Αντί να ανακοινώσει την αλλαγή, η πλατφόρμα πρόσθεσε μια σημείωση στην σελίδα που περιγράφει τις πολιτικές για την παραπληροφόρησς σχετικά με τον Covid, λέγοντας: “Από τις 23 Νοεμβρίου 2022, το Twitter δεν επιβάλλει πλέον την πολιτική παραπλανητικής πληροφόρησης για τον COVID-19″.

Η αμνηστία στο Twitter

Δεν είναι σαφές εάν η εταιρεία θα αποκαταστήσει τυχόν λογαριασμούς που έχουν απαγορευτεί λόγω κοινοποίησης παραπληροφόρησης ως μέρος της προγραμματισμένης αμνηστίας που υποσχέθηκε ο Έλον Μασκ, αλλά αυτό δείχνει ότι η εταιρεία δεν θα αναστείλει άλλους χρήστες ή θα διαγράψει περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορονοϊό ή τα εμβόλια.

Ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας είχε κάνει μια δημοσκόπηση στην πλατφόρμα στις 24 Νοεμβρίου, ρωτώντας εάν θα έπρεπε να προσφερθεί γενική αμνηστία σε λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν “παραβιάσει το νόμο ή έχουν εμπλακεί σε τρομακτικά ανεπιθύμητα μηνύματα”. Πάνω από 3,1 εκατομμύρια ψήφοι καταγράφηκαν από τη δημοσκόπηση, με το 72% υπέρ της αμνηστίας.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ
Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ

Ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα, ο Έλον Μασκ έγραψε: “Ο κόσμος μίλησε. Η αμνηστία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα”. Πρόσθεσε “Vox Populi, Vox Dei”, μια λατινική φράση που σημαίνει “φωνή λαού, φωνή Θεού”.

Όλοι έχουν ακούσει τον όρο ψευδείς ειδήσεις (fake news), αλλά ξέρετε τι σημαίνει πραγματικά; Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ misinformation και disinformation; Αν όχι διαβάστε εδώ.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ