Παρασκευή 19/04/2024

Τσιπάκι για τον ανθρώπινο εγκέφαλο ετοιμάζει η Neuralink του Έλον Μασκ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Έλον Μασκ αναμένει ότι το τσιπ εγκεφάλου της εταιρείας του Neuralink θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους σε 6 μήνες

Η Neuralink, η οποία έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και το Όστιν του Τέξας, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί δοκιμές σε ζώα καθώς ζητά έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Η τελευταία δημόσια παρουσίαση της Neuralink, πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, αφορούσε έναν πίθηκο με ένα τσιπ εγκεφάλου που έπαιζε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή σκεπτόμενος μόνος του.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, την εταιρεία πυραύλων SpaceX και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, είναι γνωστός για υψηλούς στόχους όπως ο αποικισμός του Άρη και η διάσωση της ανθρωπότητας. Οι φιλοδοξίες του για τη Neuralink, την οποία ξεκίνησε το 2016, είναι της ίδιας μεγάλης κλίμακας.

Θέλει να αναπτύξει ένα τσιπ που θα επιτρέπει στον εγκέφαλο να ελέγχει πολύπλοκες ηλεκτρονικές συσκευές και τελικά να επιτρέπει στους ανθρώπους με παράλυση να ανακτήσουν την κινητική τους λειτουργία και να θεραπεύουν εγκεφαλικές ασθένειες όπως το Πάρκινσον, η άνοια και το Αλτσχάιμερ. Μιλάει επίσης για τη συγχώνευση του εγκεφάλου με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Έλον Μασκ στην ενημέρωση της Neuralink για το τσιπάκι για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Εικόνα: twitter.com/FutureJurvetson
Ο Έλον Μασκ στην ενημέρωση της Neuralink για το τσιπ για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Εικόνα: twitter.com/FutureJurvetson

Έλον Μασκ: Κλινικές δοκιμές για το τσιπάκι σε ανθρώπους σε έξι μήνες

“Με ένα εμφύτευμα Neuralink από τον εγκέφαλο στον υπολογιστή, στόχος μας είναι να μπορείτε να πληκτρολογείτε καλύτερα από ένα άτομο που τα χέρια του λειτουργούν. Να αποκαταστήσετε την όραση ακόμα κι αν γεννηθήκατε τυφλός”, είπε ο Έλον Μασκ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας πολυαναμενόμενης δημόσιας ενημέρωσης της Neuralink για τη συσκευή που μεταδόθηκε live στο YouTube.

Ο Έλον Μασκ είπε επίσης ότι αναμένει το ασύρματο τσιπ εγκεφάλου που αναπτύχθηκε από την εταιρεία του να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους σε έξι μήνες.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ