Τετάρτη 24/04/2024

Πτώση τιμής Bitcoin – Ποιος ο ρόλος του Καζακστάν στα κρυπτονομίσματα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Bitcoin έπεσε σε χαμηλό τριών μηνών, εν μέσω ανησυχιών για την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και το κλείσιμο του Διαδικτύου στο Καζακστάν, τον δεύτερο μεγαλύτερο κόμβο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε στα 36.403,44 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap. Η πτώση του συμπαρασύρει και άλλα ψηφιακά νομίσματα όπως το Ethereum που βρίσκεται τη στιγμή που γράφεται το άρθρο στα 2.762,94 ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο άρχισε να πέφτει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, σύμφωνα με τα οποία μεταξύ των αξιωματούχων της συζητήθηκε όχι μόνο η επίσπευση της μείωσης των επιτοκίων, αλλά και η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed, ύψους 8,9 τρισ. δολαρίων.

Οι γνώστες του Bitcoin το περιγράφουν συχνά ως ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν σχετίζεται με τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές, ωστόσο οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει αυξανόμενους παραλληλισμούς στις κινήσεις των τιμών του bitcoin και των μετοχών.

Το Καζακστάν 2η δύναμη στην εξόρυξη Bitcoin

Ένα ακόμα γεγονός ​​που επηρεάζει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι η κίνηση του προέδρου του Καζακστάν να κλείσει το Διαδίκτυο μετά τα γεγονότα που ξεκίνησαν στις 4 Ιανουαρίου.

Στο Καζακστάν βρίσκεται το 18,1% της επεξεργαστικής ισχύος του δικτύου bitcoin, σύμφωνα με το Cambridge Center for Alternative Finance – CBECI.

Η τελευταία ενημέρωση του CBECI επιβεβαίωσε τον αντίκτυπο της καταστολής της εξόρυξης Bitcoin στην Κίνα, δείχνοντας ότι το ηγετικό μερίδιο του παγκόσμιου κατακερματισμού δικτύου Bitcoin βρίσκεται (μέχρι το τέλος Αυγούστου 2021) στις ΗΠΑ (hashrate 35,4% από 16,8% στα τέλη Απριλίου), ακολουθούμενο από το Καζακστάν (18,1% από 8,2%) και τη Ρωσική Ομοσπονδία (11% από 6,8%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ομάδα παρακολούθησης του NetBlocks Internet Observatory, τα επίπεδα σύνδεσης στο Διαδίκτυο παρέχονται χωρίς προβλήματα μόνο στο 5% των κανονικών επιπέδων σε όλο το Καζακστάν.

Η υπολογιστική ισχύς του Bitcoin «δεν συσχετίζεται άμεσα με την τιμή του Bitcoin, αλλά δίνει μια ένδειξη της ασφάλειας του δικτύου, επομένως μια πτώση μπορεί να τρομάξει τους επενδυτές βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Marcus Sotiriou, αναλυτής της βρετανικής εταιρείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων GlobalBlock.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ