Σάββατο 27/04/2024

Neuralink: Ο πρώτος ασθενής με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι, λέει η εταιρεία του Έλον Μασκ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Neuralink λέει ότι ο πρώτος ασθενής με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι.

Σε βίντεο που ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η εταιρεία Neuralink του Έλον Μασκ, δείχνει τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε έναν υπολογιστή για να παίξει σκάκι online.

Ο Noland Arbaugh έμεινε παράλυτος κάτω από τους ώμους μετά από ένα ατύχημα κατάδυσης και έλαβε το εμφύτευμα τσιπ τον Ιανουάριο.

Ο Noland Arbaugh είπε ότι, είχε χρησιμοποιήσει το εγκεφαλικό εμφύτευμα για να παίξει το βιντεοπαιχνίδι Civilization VI. Το εμφύτευμα Neuralink του έδωσε “την ικανότητα να το κάνει ξανά και έπαιξε για οκτώ ώρες συνεχόμενα”, είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Η συσκευή Neuralink, η οποία έχει μέγεθος περίπου ενός νομίσματος, εισάγεται στο κρανίο, με μικροσκοπικά καλώδια που μπορούν να διαβάσουν τη δραστηριότητα των νευρώνων και να μεταδώσουν ένα ασύρματο σήμα σε μια μονάδα λήψης.

Η εταιρεία έκανε επίσης δοκιμές σε χοίρους και ισχυρίστηκε ότι οι πίθηκοι μπορούν να παίξουν μια βασική έκδοση του βιντεοπαιχνιδιού Pong.

Η Neuralink έλαβε άδεια να δοκιμάσει το τσιπ σε ανθρώπους από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Μάιο του 2023.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ