Πέμπτη 28/03/2024

Το Minecraft κλείνει την πόρτα στα NFT – Ανακοίνωση της Mojang Studios

Η Mojang Studios δεν είναι υπέρ της εφαρμογής NFT και blockchain στο Minecraft.

Το Minecraft, το οποίο αγοράστηκε από τη Microsoft για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, κέρδισε τον τίτλο του παιχνιδιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών , με πωλήσεις «διάρκειας ζωής» πάνω από 238 εκατομμύρια μονάδες. Το παιχνίδι συνδέθηκε με το πρόσφατα δημοφιλές σύμπαν του metaverse.

-Διαφήμιση-

Minecraft και NFTs

Η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού Mojang Studios ανακοίνωσε ότι δεν είναι υπέρ των NFT στο Minecraft.

“Ενσωματώσεις των NFT με το Minecraft γενικά δεν είναι κάτι που θα υποστηρίξουμε ή θα επιτρέψουμε”, ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Δεν υπήρχε υποστήριξη NFT από τη Mojang Studios, αλλά οι ιδιωτικοί διακομιστές του παιχνιδιού μπορούσαν να περιλάβουν ενσωμάτωση blockchain και NFT.

Η Mojang Studios σημειώνει ότι για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες του Minecraft έχουν μια ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς εμπειρία, οι τεχνολογίες blockchain δεν επιτρέπεται να ενσωματωθούν στις εφαρμογές πελάτη και διακομιστή του Minecraft ούτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία NFT που σχετίζονται με οποιοδήποτε περιεχόμενο εντός παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων κόσμων, skins, persona items ή άλλα mods.

-Διαφήμιση-

Στη ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι η χρήση των NFT παραβιάζει το guideline του παιχνιδιού, έμεινε ανοιχτή η πόρτα ότι αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν γίνουν πιο ασφαλείς.

Η Mojang Studios δεν είναι υπέρ της εφαρμογής NFT και blockchain στο Minecraft
Η Mojang Studios δεν είναι υπέρ της εφαρμογής NFT και blockchain στο Minecraft

Τι είναι το NFT;

Το NFT, το οποίο σημαίνει μη ανταλλάξιμο διακριτικό (NFT: Non-Fungible Token), μπορεί να αναφέρεται και ως «δικαίωμα ψηφιακής ιδιοκτησίας» οποιουδήποτε προϊόντος. Οποιοδήποτε γλυπτό, παπούτσι ή βιβλίο μπορεί να έχει ισοδύναμο NFT.

Το NFT, όπως και άλλα κρυπτονομίσματα, μπορεί να επαληθευτεί με την τεχνολογία «blockchain» και να διαπραγματευτεί με κρυπτονομίσματα. Μπορείτε να πουλήσετε το προϊόν σας μετατρέποντάς το σε NFT μέσω μιας αγοράς.

Η αγορά ενός NFT παρέχει το διακριτικό που δηλώνει την ιδιοκτησία του αρχικού ψηφιακού αρχείου. Ωστόσο, όπως με οποιοδήποτε ψηφιακό αρχείο, αυτό το αρχείο μπορεί να αντιγραφεί, να μετακινηθεί ή ακόμα και να διαγραφεί. Τα NFT και το blockchain έχουν επίσης συσχετιστεί με κερδοσκοπία, όπου οι τιμές αυξάνονται γρήγορα και μπορεί να πέφτουν επίσης γρήγορα.

Νωρίτερα γράψαμε ότι το Metaverse και τα NFT είναι στα σχέδια του YouTube

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις