Πέμπτη 25/04/2024

Απόκοσμο ήχο από το φεγγάρι του Δία, Γανυμήδη κατέγραψε η NASA

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το διαστημικό σκάφος Juno της NASA “άκουσε” απόκοσμο ήχο από το φεγγάρι του Δία, Γανυμήδη.

Το ηχητικό κομμάτι 50 δευτερολέπτων δημιουργήθηκε από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της κοντινής πτήσης του διαστημόπλοιου Juno στο φεγγάρι του Δία, Γανυμήδη στις 7 Ιουνίου 2021.

Το όργανο Juno’s Waves, το οποίο συντονίζεται στα ηλεκτρικά και τα μαγνητικά ραδιοκύματα που παράγονται στη μαγνητόσφαιρα του Δία, συνέλεξε τα δεδομένα για αυτές τις εκπομπές. Στη συνέχεια, η συχνότητά τους μετατοπίστηκε στο εύρος ήχου για να γίνει το κομμάτι ήχου.

Γανυμήδης, ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Δία

Ο Γανυμήδης είναι ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Δία και ο μόνος δορυφόρος στο ηλιακό σύστημα που έχει δική του μαγνητόσφαιρα.

«Αυτό το soundtrack είναι αρκετά άγριο για να σας κάνει να νιώσετε σαν να οδηγείτε καθώς ο Juno πλέει δίπλα από τον Γανυμήδη για πρώτη φορά μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες», είπε ο ερευνητής Scott Bolton του Southwest Research Institute.

“Αν ακούσετε προσεκτικά, μπορείτε να ακούσετε την απότομη αλλαγή σε υψηλότερες συχνότητες γύρω από το μέσο της ηχογράφησης, η οποία αντιπροσωπεύει την είσοδο σε μια διαφορετική περιοχή στη μαγνητόσφαιρα του Γανυμήδη.”

Λίγες μέρες πριν δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό, η NASA είχε ανακοινώσει ότι θα βρεθεί μόλις 645 μίλια από την επιφάνεια του Γανυμήδη, την πιο κοντινή σε αυτόν απόσταση που έχει επιτευχθεί και μια μοναδική ευκαιρία να τον μελετήσουμε, μετά τη διέλευση του «Γαλιλαίου» το 2000.

Ο απόκοσμος ήχος που ηχογράφησε η ΝΑΣΑ

Ακούστε τον απόκοσμο ήχο του Δία:

Ο απόκοσμος ήχος είναι ένα από τα κυριότερα σημεία που μοιράστηκαν οι επιστήμονες στο Φθινοπωρινό Συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης.

Νωρίτερα είχαμε γράψει ότι σύμφωνα με τη NASA, ο πλανήτης Άρης έμοιαζε με τη Γη.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ