Τετάρτη 07/12/2022

Η Microsoft ενσωματώνει δωρεάν VPN στον browser Edge

- Διαφήμιση -

Η Microsoft θα προσθέσει δωρεάν VPN στον περιηγήτή της Edge.

Έτσι, ο browser Microsoft Edge θα μετατραπεί με την ενσωμάτωση του VPN (Virtual Private Network) σε Microsoft Edge Secure Network.

Οι χρήστες θα έχουν δωρεάν 1 GB δεδομένων χρήσης κάθε μήνα, αρκεί να συνδεθούν στον Microsoft Edge με τον λογαριασμό τους Microsoft.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο Edge ούτε VPN παρέχει δωρεάν -παρά μόνο δωρεάν 1 GB- αλλά ούτε και τηρεί την ανωνυμία περιήγησης στο διαδίκτυο καθόσον η Microsoft θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης του κάθε χρήστη.

- Διαφήμιση -

Το Microsoft Edge Secure Network είναι μια υπηρεσία που παρέχεται σε συνεργασία με την Cloudflare η οποία θα διαγράφει οριστικά τα δεδομένα διάγνωσης και υποστήριξης που συλλέγονται κάθε 25 ώρες.

Δωρεάν VPN σε browser

Υπενθυμίζεται ότι από τους browsers που κυκλοφορούν μόνο ο Opera Browser παρέχει ενσωματωμένο -όχι με επέκταση- δωρεάν VPN με απεριόριστα δεδομένα.

Τι είναι VPN

Το Virtual Private Network ή VPN είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, που στέλνει την κίνηση σας στο Διαδίκτυο, μέσω μιας κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN.

- Διαφήμιση -

Έτσι το VPN επιτρέπει την απόκρυψη της τοποθεσίας, της διεύθυνση IP και της διαδικτυακής δραστηριότητας.

Ο Πάροχος Υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet Service Provider, ISP) μπορεί, αν θέλει, να βρει ότι χρησιμοποιείται VPN από τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που ανταλλάσσονται αλλά δεν μπορεί να βρει ποιες σελίδες επισκεφθήκατε.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις