Παρασκευή 29/03/2024

Η Microsoft ενσωματώνει δωρεάν VPN στον browser Edge

Η Microsoft θα προσθέσει δωρεάν VPN στον περιηγήτή της Edge.

Έτσι, ο browser Microsoft Edge θα μετατραπεί με την ενσωμάτωση του VPN (Virtual Private Network) σε Microsoft Edge Secure Network.

-Διαφήμιση-

Οι χρήστες θα έχουν δωρεάν 1 GB δεδομένων χρήσης κάθε μήνα, αρκεί να συνδεθούν στον Microsoft Edge με τον λογαριασμό τους Microsoft.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο Edge ούτε VPN παρέχει δωρεάν -παρά μόνο δωρεάν 1 GB- αλλά ούτε και τηρεί την ανωνυμία περιήγησης στο διαδίκτυο καθόσον η Microsoft θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης του κάθε χρήστη.

Το Microsoft Edge Secure Network είναι μια υπηρεσία που παρέχεται σε συνεργασία με την Cloudflare η οποία θα διαγράφει οριστικά τα δεδομένα διάγνωσης και υποστήριξης που συλλέγονται κάθε 25 ώρες.

Δωρεάν VPN σε browser

Υπενθυμίζεται ότι από τους browsers που κυκλοφορούν μόνο ο Opera Browser παρέχει ενσωματωμένο -όχι με επέκταση- δωρεάν VPN με απεριόριστα δεδομένα.

-Διαφήμιση-

Τι είναι VPN

Το Virtual Private Network ή VPN είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, που στέλνει την κίνηση σας στο Διαδίκτυο, μέσω μιας κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN.

Έτσι το VPN επιτρέπει την απόκρυψη της τοποθεσίας, της διεύθυνση IP και της διαδικτυακής δραστηριότητας.

Ο Πάροχος Υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet Service Provider, ISP) μπορεί, αν θέλει, να βρει ότι χρησιμοποιείται VPN από τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που ανταλλάσσονται αλλά δεν μπορεί να βρει ποιες σελίδες επισκεφθήκατε.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις