Παρασκευή 29/03/2024

Meta: Βlackout σε Facebook-Ιnstagram στην Ευρώπη;

Facebook και Instagram είναι πολύ πιθανό να κλείσουν στην Ευρώπη.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (Data Protection Commission – DPC) εξέδωσε προσωρινή εντολή το 2020 για να μπλοκάρει τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί η Meta για τη μεταφορά δεδομένων χρηστών της ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έκρινε τη συμφωνία που την επέτρεπε άκυρη λόγω ανησυχιών παρακολούθησης των χρηστών.

-Διαφήμιση-

Μετά την έκδοση του αποκλεισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν μια προκαταρκτική συμφωνία μεταφοράς δεδομένων για τον τερματισμό του κενού και οι ροές δεδομένων συνεχίστηκαν εν αναμονή της τελικής συμφωνίας.

Ωστόσο, η έρευνα της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων συνεχίστηκε παράλληλα και ενημέρωσε πρόσφατα την ΕΕ για ένα σχέδιο της τελικής του απόφασης.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας είναι η κύρια ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τη Meta και πολλές άλλες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, λόγω της τοποθεσίας της έδρας της ΕΕ, στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το Politico εκπρόσωπος της ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο απόφασης έχει σταλεί σε άλλες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές απορρήτου, οι οποίες έχουν τώρα στη διάθεσή τους ένα μήνα για να δώσουν τη γνώμη τους.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που θεσπίστηκαν το 2018, οι ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ένωση έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να δώσουν τη συμβολή τους πριν ληφθεί η τελική απόφαση. Οποιεσδήποτε αντιρρήσεις, που έχουν υποβληθεί τακτικά σε τέτοιες περιπτώσεις, θα μπορούσαν να προσθέσουν μήνες στο χρονοδιάγραμμα.

Η Meta έχει προειδοποιήσει ότι μια διακοπή θα την αφήσει πιθανότατα ανίκανη να προσφέρει υπηρεσίες όπως το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη χωρίς ένα νέο διατλαντικό πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις