Παρασκευή 19/04/2024

Η Ρωσία σκοπεύει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας «Κρυπτονομίσματα: τάσεις, κίνδυνοι, μέτρα»

Η Τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την ανάπτυξη νόμων για την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των εξόρυξης, των διακανονισμών, των επενδύσεων, των αποταμιεύσεων και της χρήσης της υποδομής της ρωσικής χρηματοπιστωτικής αγοράς, σύμφωνα με την έκθεση της ρυθμιστικής αρχής.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, ο όγκος των συναλλαγών των Ρώσων με ψηφιακά νομίσματα ετησίως είναι περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι κίνδυνοι από τα κρυπτονομίσματα

Στην έκθεση, η Κεντρική Τράπεζα δεν σχεδιάζει ακόμη να περιορίσει τα ψηφιακά νομίσματα, αλλά προσδιόρισε τις απειλές των κρυπτονομισμάτων για τους πολίτες και την οικονομία:

  1. Τα κρυπτονομίσματα έχουν σημάδια οικονομικών πυραμίδων. Η τιμή του «νέου χρήματος» εξαρτάται από την κερδοσκοπική ζήτηση των νέων παραγόντων της αγοράς και μπορεί να χειραγωγηθεί από μικρό αριθμό επενδυτών με τις μεγαλύτερες αποταμιεύσεις.
  2. Τα κρυπτονομίσματα είναι δημοφιλή μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών για ξέπλυμα και ανάληψη χρημάτων.
  3. Τα κρυπτονομίσματα απειλούν την οικονομία καθώς μειώνουν τις επενδύσεις στον πραγματικό τομέα της οικονομίας και αυξάνουν την εκροή κεφαλαίων.
  4. Η εξόρυξη απαιτεί πολλή ενέργεια. Η Ρωσία έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης. Αυτό αυξάνει τις εκπομπές και το αποτύπωμα άνθρακα της χώρας, εμποδίζει την επίτευξη των εθνικών στόχων και αυξάνει τον κίνδυνο έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα είχαμε γράψει ότι η Ρωσία είναι η τρίτη παγκόσμια δύναμη στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Η συνέντευξη τύπου της Τράπεζας της Ρωσίας

Η Έκ

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ