Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Σύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης – Διοικητικό συμβούλιο

Με τους Ποντιακούς Συλλόγους δεν ασχολούμαστε. Υπάρχει όμως ένας Σύλλογος, ο οποίος μας επέστησε την προσοχή από το τεράστιο έργο του σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Σύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης.

Τονίζεται ότι κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου Δράσης “Νίκος Καπετανίδης”:

α. Κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε ανδριάντας του δημοσιογράφου του Πόντου Νίκου Καπετανίδη, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

β. Ανακηρύχθηκε από τις δημοσιογραφικές ενώσεις της Ελλάδας, η 21 Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης στον δημοσιογράφο εθνομάρτυρα του Πόντου, Νίκο Καπετανίδη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης:

“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε επιστολή της, με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2021, ζητά από τα μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) να συμβάλλουν διοργανώνοντας κάθε χρόνο εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στον εθνομάρτυρα, ο οποίος απαγχονίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αμάσεια, αλλά και στην ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης και στην ίδια τη Δημοκρατία.

Η ΠΟΕΣΥ υλοποίησε με αυτόν τον τρόπο το αίτημα του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββα Αναστασιάδη. Ο πολιτικός σε επιστολή του, με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2021, εκφράζοντας τη βούληση του συνόλου του ελληνικού κοινοβουλίου κυρίως των ποντιακής καταγωγής βουλευτών, μετέφερε την πρόταση καθιέρωσης ετήσιας ημέρας τιμής στη μνήμη του ήρωα.

Η ΕΣΗΕΑ κατά τη συνεδρίασή της, της 19ης Οκτωβρίου, έκανε αποδεκτό το αίτημά σας να συμμετέχει στην ετήσια ημέρα μνήμης της 21ης Σεπτεμβρίου για τον Πόντιο δημοσιογράφο και εκδότη Νίκο Καπετανίδη. Μάλιστα στην πρωτοκολημένη απαντητική της επιστολή προς την ΠΟΕΣΥ, η Ένωση Συντακτών Ημερήσεων Εφημερίδων Αθήνας γνωστοποίησε, ότι για το ζήτημα θα λάβει ενημέρωση η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.”

Ο σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα και τις σχετικές επιστολές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών – ΠΟΕΣΥ και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας – ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε τον Σύλλογο στο facebook και δώστε του δύναμη! Η σελίδα είναι αυτή: https://www.facebook.com/nikoskapetanidis1921/

Σύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης – Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Σύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο γνωστοποίησε το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Το ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιο και οι Επιτροπές Εργασίας και Υποστήριξης του συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, μετά τις αρχαιρεσίες της 24ης Οκτωβρίου 2021, έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Γεωργιάδης
Αντιπρόεδρος: Νίκος Ασλανίδης
Γραμματέας: Κώστας Γαβριηλίδης
Ταμίας: Θρασύβουλος Ευτυχίδης
Μέλος: Κώστας Καπετανίδης
Μέλος:Αλέξης Παρχαρίδης
Μέλος: Ηλίας Μαυρίδης

Τεχνική Υπηρεσία

Χάρης Σιδηρόπουλος
Χαρίτων Καρασαββίδης
Μίλτος Ανδρεανίδης

Διοικητική Υποστήριξη

Σόλων Κεσίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια

Τάκης Βαμβακίδης
Δημήτρης Πιπερίδης
Παναγιώτης Θεοδωρίδης
Φάνης Κουρουκλίδης

Γραφείο Τύπου

Χρήστος Κωνσταντινίδης
Φόρης Πεταλίδης
Σοφία Προκοπίδου
Κώστας Περτσινίδης
Θανάσης Χούπης

Νομική συμπαράσταση

Ευδοξία Καλπατσινίδου
Δάνης Χατζηκαλλινικίδης
Ανατολή Δημητριάδου

Εκπρόσωποι Ομογενείας

Κώστας Τσιλφίδης, ΗΠΑ – Καναδάς

Κώστας Φραγγίδης, Σουηδία

Δημήτρης Παπαγερίδης, Γερμανία

Νίκος Σιδηρόπουλος – Βαλέριος Ασλανίδης, Ρωσία

Παναγιώτης Στεφανίδης – Γιάννης Πηλαλίδης, Αυστραλία

Γραμματειακή υποστήριξη

Βασίλης Σιδηρόπουλος
Δημήτρης Τσακαλίδης

Επίτιμος πρόεδρος ο Καθηγητής Κώστας Φωτιάδης

ΑρχικήΠόντοςΣύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης - Διοικητικό συμβούλιο