Τρίτη 23/04/2024

Τριών Ιεραρχών 2024: Τι ισχύει για σχολεία, φροντιστήρια, δημόσιο – Για ποιους είναι αργία;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Για ποιους είναι αργία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών. Τι ισχύει για σχολεία, φροντιστήρια, δημόσιο.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, φέτος είναι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024.

Η γιορτή Τριών Ιεραρχών δεν είναι σχολική αργία από το 2020, σύμφωνα με την τροποποιητική διάταξη του άρθρου 56 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας “Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις”.

Την ημέρα αυτή τα σχολεία έχουν κανονικά μάθημα και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένει προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

Για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ήταν αργία σύμφωνα με το ΦΕΚ 4212/2014 “Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών” μέχρι την κατάργησή της. Τέλος, η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν είναι αργία για το δημόσιο.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ