Τετάρτη 22/12/2022

Mom's Blog24/7/365
Η ανώνυμη μαμά 365 μέρες το χρόνο

Μάσκες στα σχολεία: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα Covid-19

ΑρχικήMom's BlogΜάσκες στα σχολεία: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα Covid-19
- Διαφήμιση -

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα Covid-19 – Τι ισχύει για τις μάσκες στα σχολεία

Τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 06:00.

Ειδικότερα η ΚΥΑ με τα νέα έκτακτα μέτρα (ΦΕΚ τ.Β’ 5874/19-11-2022) ορίζει για τα Σχολεία, ότι παραμένουν σε ισχύ, κατά το μέρος κατά το οποίο δεν αντίκεινται στις διατάξεις της ΚΥΑ, όσα αποφασίστηκαν κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 για τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

Όσον αφορά στο Φροντιστήριο, συνεχίζεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που ορίζονται στην υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.50908/7.9.2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Τι θα ισχύσει με τις μάσκες στα σχολεία

- Διαφήμιση -

Οι μάσκες στα σχολεία κατά τη λειτουργία τους είναι προαιρετικές για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα (μαθητές/μαθήτριες, καταρτιζόμενους, εκπαιδευόμενους, μαθητευόμενους, σπουδαστές, υποψηφίους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, επιτηρητές, λοιπό προσωπικό).

Η χρήση προστατευτικής μάσκας για τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων, τους συνοδούς, εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες που επιβαίνουν σε αυτά είναι προαιρετική.

Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί -και των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών, τα μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό που δεν έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει, υποχρεούνται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 μία (1) φορά την εβδομάδα (PCR ή rapid test), με δαπάνη τους, πριν την Τρίτη, έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την ημέρα προσέλευσής τους στις εκπαιδευτικές δομές.

- Διαφήμιση -

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική σε όλους τους χώρους των ΑΕΙ/Βιβλιοθηκών για όλα τα πρόσωπα που εισέρχονται σε αυτούς.

Σε περίπτωση ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 εφαρμόζεται το σχετικό πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας περί απομόνωσης, όπως εκάστοτε ισχύει.

Να μην ξεχάσω να πω "Χρόνια Πολλά"

Η γιορτή σήμερα από την ΑΜΥΝΑ

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -

AMYNA Network

Ειδήσεις