Σάββατο 20/04/2024

Παναγιωτόπουλος και Φλώρος στην αεροπορική βάση Ramstein – Τι είπαν με Λόιντ Ώστιν και Ολεξέι Ρεζνίκοφ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στην αεροπορική βάση Ramstein, στην Γερμανία, οργανώθηκε σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου 2022, με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Ώστιν (Lloyd Austin), συνάντηση Υπουργών Άμυνας από 40 χώρες.

Στην συνάντηση από την Ελλάδα, συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο ΥΠΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ στην αεροπορική βάση Ramstein. Φωτογραφίες: ΥΠΕΘΑ

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και η ανάγκη άμεσης παροχής βοηθείας προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την πρόασπιση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξέι Ρεζνίκοφ.

Παναγιωτόπουλος: Κάθε δυνατή βοήθεια για την άμυνα και προστασία της ελευθερίας του ουκρανικού λαού

Κατά την παρέμβασή του ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή σαφή και κατηγορηματική στάση εναντίον της εισβολής και του ρωσικού αναθεωρητισμού και συντάχθηκε με εταίρους και συμμάχους της όσον αφορά την απόφαση επιβολής κυρώσεων και πλήρους εφαρμογής τους, παρά το βαρύ οικονομικό τίμημα που συνεπάγονται.

Σε πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ουκρανία, η χώρα μας, κατόπιν διαβούλευσης με τους εταίρους στην Ε.Ε. και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια ανθρωπιστική και αμυντική, συνεισφέροντας στον αγώνα του ουκρανικού λαού για άμυνα και προστασία της ελευθερίας του.

Στρατηγός Φλώρος: Άμεση παροχή στήριξης έναντι της κλιμακούμενης ρωσικής εισβολής

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε ανάρτησή του στο facebook, σημείωσε ότι στην ιστορική συνάντηση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συζήτησαν με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας για τις τρέχουσες εξελίξεις, όπως και για την άμεση παροχή στήριξης στην προσπάθειά της να διασφαλίσει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της κλιμακούμενης ρωσικής εισβολής.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ