Παρασκευή 19/04/2024

Το Υπ. Άμυνας σε διαφορετική τακτική από το ΓΕΕΘΑ – Τραγικά λάθη σε φωτογραφίες

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ακολουθεί την τακτική του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας όσο αφορά στη δημοσίευση φωτογραφιών.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, τα Γενικά Επιτελεία στις φωτογραφίες που δίνουν στην δημοσιότητα, καλύπτουν τα πρόσωπα των στρατιωτικών -στελεχών και στρατιωτών.

Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων όμως, ακολουθεί τη δικιά του τακτική στις φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα έμμεσα να “αλείφει με βούτυρο το ψωμί” των απέναντι.

Στο Υπουργείο Άμυνας πρέπει να ενστερνιστούν τις αρχές της ασφάλειας πληροφοριών για τις φωτογραφίες. Η ασφάλεια πληροφοριών πρέπει να είναι υπαρκτή και σε αυτόν, τον κατά τα άλλα “αθώο” -για τους μη γνώστες- τομέα των φωτογραφιών.

Παρακάτω 4 παραδείγματα.

Στην φωτογραφία του τεθωρακισμένου τροχοφόρου οχήματος δεν καλύφθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας. Εάν ταυτοποιηθεί σε ποια Μονάδα ανήκει το όχημα και αργότερα εντοπιστεί σε άλλη περιοχή, από αυτή της έδρας της Μονάδας, τότε εξάγεται η πληροφορία ότι η Μονάδα ή τμήμα αυτής μετακινήθηκε. Η κάλυψη της πινακίδας οποιουδήποτε οχήματος είναι επιβεβλημένη.

Πέρα από ότι τα δεν καλύπτονται τα πρόσωπα, εμφανίζεται οπτικό σύστημα πίσω από την πινακίδα “Ε.Φ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ”.

Στην 3η και 4η φωτογραφία σκεφτείτε εσείς γιατί δεν έπρεπε να δημοσιευθούν οι εν λόγω φωτογραφίες. Αν θέλετε βοήθεια διαβάστε αυτό.

Τονίζουμε ότι οι εν λόγω φωτογραφίες είναι τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ, όσο στην σελίδα του ΥΦΕΘΑ στο facebook και σε άλλα στρατιωτικά και μη σάιτ. Οι απέναντι ήδη τις έχουν αποθηκεύσει και δεν περίμεναν το άρθρο που διαβάσατε.

Εικόνα (κολάζ): Google

Υπενθυμίζουμε ότι πριν την δημοσίευση οποιασδήποτε φωτογραφίας, αυτή πρέπει να περνάει από τον έλεγχο ενός αναλυτή πληροφοριών με ειδίκευση στην Συλλογή Πληροφοριών από Εικόνες.

Εάν σας ενδιαφέρει, διαβάστε περισσότερα για την Ασφάλεια Επιχειρήσεων και Προσωπικού.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ