Τετάρτη 24/04/2024

Η Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Celeste Wallander σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Celeste Wallander και αντιπροσωπεία του Πενταγώνου επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και την Λάρισα.

Η Αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Υφυπουργό Άμυνας για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας των ΗΠΑ, Celeste Wallander συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο επισκέφθηκε αρχικά την XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη.

Η Υφυπουργός Άμυνας για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας των ΗΠΑ Celeste Wallande με τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Εικόνα: ΥΠΕΘΑ
Η Υφυπουργός Άμυνας για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας των ΗΠΑ Celeste Wallande με τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Εικόνα: ΥΠΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ καλωσορίζοντας την Αμερικανική Αντιπροσωπεία στην έδρα της XII Μ/Κ ΜΠ, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ως προς την αρχιτεκτονική άμυνας και ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου και πέραν αυτού, τόνισε ότι η Ελλάδα στήριξε από την πρώτη στιγμή την Ουκρανία με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια.

Επεσήμανε, ότι η Ελλάδα συνιστά αξιόπιστο Σύμμαχο που προάγει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σεβόμενη το διεθνές δίκαιο και τις κοινές αξίες των κρατών μελών της Συμμαχίας, τόσο με την γενικότερη ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή της στις δράσεις και στις επιχειρήσεις της, όσο με τις συνεργασίες και τις πολυμερείς πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει σε στρατιωτικό επίπεδο με τις περισσότερες Αραβικές Χώρες και το Ισραήλ, αλλά και το πλαίσιο της στρατηγικής μας σχέσης με την Γαλλία.

Αναφέρθηκε επίσης, στην στρατηγική σημασία και αξία των υποδομών της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Σούδας σε ότι αφορά στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων Συμμάχων και εταίρων μας, που υποστηρίζουν την ενίσχυση της Ανατολικής Πτέρυγας της Συμμαχίας, καθώς και στην υλοποίηση νέων έργων υποδομής στην Αεροπορική Βάση της Σούδας και της Λάρισας στο πλαίσιο της MDCA, που θα ενισχύσουν περαιτέρω την στρατιωτική συνεργασία των 2 Χωρών.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης στην 1st Combat Aviation Brigade της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ που βρίσκεται ανεπτυγμένη με προσωπικό και Ελικόπτερα UH-60 Black Hawk στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, καθώς και στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 REAPER της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και στο προσωπικό υποστήριξής τους που φιλοξενούνται στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα.

Τέλος, ο Στρατηγός Φλώρος αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα προέλευσης ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη, στην προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα αποθέματα αμυντικού υλικού των ΗΠΑ, καθώς και στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού τους με χρήση του συνόλου των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, επισημαίνοντας ότι ισχυρές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σημαίνουν και ισχυρότερη νοτιοανατολική Πτέρυγα του NATO.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ