Πέμπτη 25/04/2024

Θεσσαλονίκη: Στο NRDC-GR ο Διοικητής του 5ου Σώματος Στρατού ΗΠΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Επίσκεψη του Διοικητή του 5ου Σώματος Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αρχηγείο του NRDC-GR στην Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, ο Διοικητής του V Σώματος Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), Αντιστράτηγος John Stephen Kolasheski, συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, συνταγματάρχη Nathan Mann, επισκέφθηκαν το Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα (NATO Rapid Deployable Corps Greece – NRDC-GR) στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διοικητής του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Διοικητή του NRDC-GR Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου στο ιστορικό κτίριο του Γ’ Σώματος Στρατού, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Διοικητής του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ, Αντιστράτηγος John Stephen Kolasheski
Ο Διοικητής του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ, Αντιστράτηγος John Stephen Kolasheski

Η κύρια αποστολή του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ στην Πολωνία είναι η διεξαγωγή επιχειρησιακού σχεδιασμού, διοίκησης αποστολής και επίβλεψης των περιστροφικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Παρέχει επίσης πρόσθετη δυνατότητα υποστήριξης συμμάχων και εταίρων στην περιοχή και συμβάλει στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το NRDC-GR μετέπεσε σε κατάσταση «Πλήρους Επιχειρησιακής Ικανότητας» και δύναται να αναλάβει την Διοίκηση έως 5 Χερσαίων Σχηματισμών επιπέδου Σώματος Στρατού.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ