Πέμπτη 28/03/2024

ΤΑΜΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ 2021 (GOLDEN FLEECE-21)

Η ΤΑΜΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ-21 (GOLDEN FLEECE-21), επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκινήτου Τάγματος Πεζικού, πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε προκατάληψη Εδαφών Τακτικής Σημασίας (ΕΤΣ) από Αερομεταφερόμενη Διμοιρία Πεζικού με ταυτόχρονη επίθεση Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού, σε συνεργασία με μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα και με την υποστήριξη Πυροβολικού.

Στην ΤΑΜΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ-21 συμμετείχαν τμήματα από την ΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΛΑΣΣΩΝ», την 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ», την 1η Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ», και την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ».

-Διαφήμιση-

Συμμετείχαν επίσης τμήμα Ορεινής Διμοιρίας Πεζικού της Ρουμανίας και Ομάδα Πεζικού των Σκοπίων.

Την ΤΑΜΣ παρακολούθησαν παρατηρητές από τη Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), την Αλβανία, την Ιορδανία και την Κύπρο.

Στις 12 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ» η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της ΤΑΜΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ-21.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, κατά τη διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών των τμημάτων των συμμετεχουσών χωρών.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις