Παρασκευή 29/03/2024

ΣΜΥ: Νέα Εστιατόρια και Αίθουσα Ψυχαγωγίας δωρεά της Κύπρου

Νέα Εστιατόρια και Αίθουσα Ψυχαγωγίας απέκτησε η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα.

Οι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες της ΣΜΥ θα τρώνε επιτέλους το 2022 σε εστιατόρια τα οποία δεν είναι ημι-υπόγεια.

-Διαφήμιση-

Τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας είναι δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στα εγκαίνια στην ΣΜΥ παραβρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο Υπουργός Άμυνας Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων Εστιατορίων και της Αίθουσας Ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ανέφερε ότι η προσφορά της Κύπρου είναι μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας Κύπρου:

-Διαφήμιση-

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρίσταμαι στη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων των νέων εστιατορίων και της αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, έργο που αποτελεί προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ελλάδα, μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ως Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, νοιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλαμε στην υλοποίηση του έργου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού προς την Ελλάδα, το μόνιμο και ανιδιοτελή συμπαραστάτη σε κάθε αγώνα μας.

Εγκαίνια στα Νέα Εστιατόρια και Αίθουσα Ψυχαγωγίας στη ΣΜΥ δωρεά της Κύπρου
Εγκαίνια στα Νέα Εστιατόρια και Αίθουσα Ψυχαγωγίας στη ΣΜΥ δωρεά της Κύπρου

Παρά την οικονομική στενότητα που διανύουμε την τελευταία δεκαετία με τις διαδοχικές κρίσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να εκπαιδεύει μεγάλο αριθμό Ελληνοκυπρίων σπουδαστών σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές ικανοποιώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς και προς τούτο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σπουδάστριες και σπουδαστές,

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών υπήρξε διαχρονικά, φυτώριο διάπλασης άριστων μαχητών σφυρηλατημένων στα ιδανικά του Ελληνισμού, πιστών στο καθήκον με περίσσεια αξιοπρέπεια και τιμή. Παράλληλα στη σχολή σας αποκτάτε την απαραίτητη ακαδημαϊκή και στρατιωτική μόρφωση ώστε να ανταποκριθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σας οπλίζει με κουράγιο, ενδυναμώνει την πίστη σας και σας καθιστά ικανούς μαχητές για να υπερασπιστείτε την ελευθερία και τη δημοκρατία της πατρίδας όπως έπραξαν οι προγενέστεροί σας κάνοντας πράξη το ρητό του Πλάτωνα που κοσμεί το έμβλημα της Σχολής ότι «μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον».

-Διαφήμιση-

Ως απόφοιτοι υπαξιωματικοί θα αποτελείτε τους μικρούς ηγήτορες που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, θα στελεχώνουν τις μονάδες εκστρατείας και τα φυλάκια της προκεχωρημένης γραμμής αποτελώντας τους ανθρώπους που υπό την άμεση επίβλεψή σας θα μετουσιώνονται οι διαταγές σε έργα.

Κυρίες και κύριοι,

Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία η Τουρκία προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ειρηνοποιός και διαμεσολαβητής για επίτευξη λύσης. Με την επιτήδεια ουδετερότητά της και τη στάση της στις αιτήσεις ένταξης της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ απέδειξε ότι απώτερος της σκοπός είναι να εξυπηρετήσει τις αναθεωρητικές της βλέψεις κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με το γνωστό εκβιαστικό της τρόπο.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την προκλητική της συμπεριφορά και τις μονομερείς ενέργειες της στις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας και Κύπρου, τη συνεχή παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου με τη διοχέτευση μεγάλου αριθμού μεταναστών και τις παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Ως Έλληνες δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, να εκσυχρονίζουμε και να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν κάθε εχθρική ενέργεια και να προασπίσουν την εδαφική μας ακεραιότητα λειτουργώντας πάντα ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Είμαστε ταυτόχρονα υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση του νησιού μας, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ. Επιβάλλεται η επίδειξη καλής θέλησης για επανέναρξη του διαλόγου και η δέσμη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που προτείνουμε, σκοπό έχει να υποβοηθήσει την προσπάθεια αυτή.

Θα ήθελα για ακόμα μια φορά να μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχαριστίες της κυπριακής πολιτείας στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό για την αδερφική συμπαράσταση και τη διαρκή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δείτε φωτογραφίες από τα νέα εστιατόρια της ΣΜΥ:

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις