Πέμπτη 28/03/2024

ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ: Κόμβος Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εγκαινίασε τον νέο Κόμβο Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Intelligence Fusion Cell – IFC), με τον οποίο ενισχύονται οι δυνατότητες της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε όλο το εύρος της αποστολής της.

Αποστολή του Κόμβου Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων είναι η αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και διανομή πληροφοριών καθώς και η επιχειρησιακή εκμετάλλευσή τους.

-Διαφήμιση-

Οι νέες εγκαταστάσεις που στεγάζεται η υπηρεσία Κόμβος Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Intelligence Fusion Cell – IFC) με τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό και τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, ενισχύουν την αποστολή αυτής και των υπαγόμενων σε αυτή Μονάδων της.

Ο Κόμβος Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από την ΕΛΑΣ, το ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), προσδίδοντας σε αυτόν όχι μόνο διακλαδικό αλλά και διυπηρεσιακό χαρακτήρα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανέφερε ότι “η δυνατότητα ενσωμάτωσης του νέου Κόμβου στον Συμμαχικό ιστό των Κόμβων Πληροφοριών Ειδικών Επιχειρήσεων θα ενισχύσει την συνέργεια και την διαλειτουργικότητα στον τομέα της ανταλλαγής Πληροφοριών και θα συμβάλει στην επαύξηση της επιχειρησιακής του ικανότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΝΑΤΟ.”

Την τελετή εγκαινίων του Κόμβου Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΛΣ/ ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών & πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος.

Κόμβος Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων: Η τελετή εγκαινίων έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2022
Κόμβος Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων: Η τελετή εγκαινίων έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2022
-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις