Παρασκευή 29/03/2024

Ιερός Λόχος: Η ηρωική δράση στα Δωδεκάνησα

Ο Ιερός Λόχος Μέσης Ανατολής συνέβαλε καθοριστικά στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων.

Οι τολμηρές καταδρομικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι Ιερολοχίτες συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τα κατοχικά στρατεύματα που επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης των Γερμανικών στρατευμάτων στις 8 Μαΐου 1945 στη Σύμη.

-Διαφήμιση-

Το Πρωτόκολλο Παραδόσεως των Στρατευμάτων Κατοχής Δωδεκανήσου και Κρήτης στους Συμμάχους συνυπογράφηκε στη Σύμη από τον Κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Κρήτη», Πλωτάρχη Ιωάννη Θεοφανίδη, παρόντος του Διοικητού του Ιερού Λόχου Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντες.

Ιερός Λόχος: Το podcast ιστορίας του ΓΕΕΘΑ

Το podcast στρατιωτικής ιστορίας του ΓΕΕΘΑ είναι αφιερωμένο στην ηρωική δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα και έχει τίτλο «Η δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα».

Το αφιέρωμα ξαναζωντανεύει στιγμιότυπα από τις ειδικές επιχειρήσεις που εκτέλεσαν οι άνδρες του με ηρωισμό, αυταπάρνηση και αυτοθυσία για την Πατρίδα.

Δείτε το αφιέρωμα του ΓΕΕΘΑ στον Ιερό Λόχο:

-Διαφήμιση-

Στην ηχογράφηση του podcast συμμετείχε ο Ροδίτης ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκληση απήγγειλε με μοναδικό τρόπο κείμενα και ιστορικά τεκμήρια της εποχής.

Ο υπερεκατοντούτης Ιερολοχίτης Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, ήταν παρών και αυτός στη Σύμη ως Ανθυπολοχαγός Καταδρομών.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις