Πέμπτη 25/04/2024

Συγκρότημα Μάχης HELBROC: Σε ετοιμότητα το 2023 – Επιθεώρηση στην Κύπρο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Επιθεώρηση των τμημάτων της Εθνικής Φρουράς που συμμετέχουν στο Συγκρότημα Μάχης «HELBROC» πραγματοποίησε ο Διοικητής του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC», Ταξίαρχος Τσάμης Βασίλειος.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών των τμημάτων που συμμετέχουν στο Συγκρότημα Μάχης (ΣΜ) «HELBROC», για να τεθούν σε ετοιμότητα το Α’ εξάμηνο του 2023, ο Διοικητής του Συγκροτήματος και Διοικητής της 71 Α/Μ ΤΑΞ, Ταξίαρχος Τσάμης Βασίλειος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, για την επιθεώρηση-αξιολόγησή του προσωπικού και των μέσων της Εθνικής Φρουράς.

Στις 27 Ιουνίου 2022, ο Διοικητής του ΣΜ HELBROC, επιθεώρησε τα τμήματα στο Στρατόπεδο «ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ», διαπιστώνοντας την αρτιότητα της εκπαίδευσης και τον υψηλό επαγγελματισμό του προσωπικού που συμμετέχει.

Πριν την επιθεώρηση-αξιολόγηση, το προσωπικό το οποίο επανδρώνει το Επιτελείο, το τμήμα Στρατονομίας και Γενικών Μεταφορών, ολοκλήρωσε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που αφορούσαν στη συγκρότηση, στην εκπαίδευση, στην προετοιμασία των μέσων και στη ρύθμιση των θεμάτων υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας.

Τα τμήματα παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα που αφορούσαν στην αποστολή των ΣΜ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (KΠAA-CSDP) της ΕΕ καθώς και αντικείμενα Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και Δικαίου των Ενόπλων Συγκρούσεων. Παράλληλα, το προσωπικό συμμετείχε σε ασκήσεις που εξέταζαν σενάρια προστασίας δυνάμεων από επίθεση, αντίδραση σε συμβατικές και ασύμμετρες απειλές και προστασία προσώπων και εγκαταστάσεων.

Ο Διοικητής του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» και Διοικητής της 71 Α/Μ ΤΑΞ, Ταξίαρχος Τσάμης Βασίλειος
Ο Διοικητής του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» και Διοικητής της 71 Α/Μ ΤΑΞ, Ταξίαρχος Τσάμης Βασίλειος

Κατά την περίοδο της προετοιμασίας, τα τμήματα επιθεώρησε, ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, της Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων-Αξιολογήσεων .

Συγκρότημα Μάχης HELBROC

Τα Συγκροτήματα Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Battlegroups) δρουν στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) και αποτελούν πολυεθνικά στρατιωτικά συγκροτήματα τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα ανάπτυξης κάθε δύο χρόνια. Η επάνδρωσή τους στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των Κρατών-Μελών ενώ η επιχειρησιακή τους διοίκηση ανατίθεται στο Κράτος Πλαίσιο, το οποίο έχει και τη μεγαλύτερη συμβολή.

Το έμβλημα του HELBROC BG (Battlegroup)
Το έμβλημα του HELBROC BG (Battlegroup). Φωτογραφίες: ΓΕΕΦ

Στο Συγκρότημα Μάχης HELBROC της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν η Ελλάδα ως Έθνος – Πλαίσιο, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κύπρος, η Ουκρανία και η Σερβία. Το ΣΜ HELBROC ενεργοποιείται με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια συγκεκριμένη Επιχείρηση Διαχείρισης Κρίσεων και αναπτύσσεται υπό την Επιχειρησιακή Διοίκηση του Ελληνικού Επιτελείου Επιχειρήσεων (OHQ).

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ