Τετάρτη 24/04/2024

Γρηγόριος Ραχωβίτσας: Αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα στον Άγιο Ακάκιο στο Μουζάκι Καρδίτσας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Συνταγματάρχης Γρηγόριος Ραχωβίτσας, του οποίου τα λείψανα δεν έχουν ανευρεθεί, αγνοείται από τις 20 Ιουλίου 1974.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Γρηγορίου Ραχωβίτσα πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Ακάκιο στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Τεχνικού Γρηγορίου Ραχωβίτσα, πραγματοποίησε στις 3 Ιουλίου 2022, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί μαζί με τα δύο αδέλφια του Ήρωα, Γεώργιο και Δημήτριο Ραχωβίτσα.

Την τελετή διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ακακίου και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης παρευρέθηκαν συγγενείς του Ήρωα, οι Βουλευτές Καρδίτσας Γεώργιος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αντιπεριεφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ακακίου Λάμπρος Αθανασίου, οι Διοικητές των τοπικών Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συνταγματάρχης Γρηγόριος Ραχωβίτσας: Η προτομή του Ήρωα στον Άγιο Ακάκιο στο Μουζάκι Καρδίτσας.
Συνταγματάρχης Γρηγόριος Ραχωβίτσας: Η προτομή του Ήρωα στον Άγιο Ακάκιο στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Συνταγματάρχης Γρηγόριος Ραχωβίτσας

Ο Γρηγόριος Ραχωβίτσας αποφοίτησε από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και ανήκε στο Σώμα του Τεχνικού. Υπηρετούσε με το βαθμό του Επιλοχία σε Μονάδα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή.

Αγνοείται από τις 20 Ιουλίου 1974, ενώ συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Τούρκων στην περιοχή του χωριού «ΒΑΒΥΛΑ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ», μαχόμενος με αυταπάρνηση για την ελευθερία της Κύπρου.

Ο Γρηγόριος Ραχωβίτσας προήχθη στο βαθμό του Συνταγματάρχη με διαταγή του ΓΕΣ.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ