Παρασκευή 26/04/2024

FALCON ΕΥΕ 3: Ξεκινάει η άσκηση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ξεκινάει η διμερής Άσκησης FALCON ΕΥΕ 3 μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.

Διμερής Άσκηση FALCON ΕΥΕ 3 μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας
Διμερής Άσκηση FALCON ΕΥΕ 3 μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Η Άσκηση FALCON ΕΥΕ είναι τύπου LIVEX και θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στο FIR Αθηνών με την εκτέλεση σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων Εναέριας Υπεροχής [Defensive Counter Air (DCA) vs Offensive Counter Air (OCA)] και Εκπαίδευσης Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων Αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η FALCON ΕΥΕ 3 αποτελεί συνέχεια των ασκήσεων FALCON ΕΥΕ 1 και 2 και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος διεθνών δραστηριοτήτων με φίλες και σύμμαχες Χώρες που έχει σχεδιάσει, συντονίζει και διεξάγει το ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο Χωρών, μέσω της εκτέλεσης απαιτητικών σεναρίων που μεγιστοποιούν το εκπαιδευτικό όφελος και επαυξάνουν την μαχητική ικανότητα των συμμετεχόντων και την διαλειτουργικότητά τους.

Από την Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF) έχουν μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση της Σούδας 6 Μαχητικά Αεροσκάφη F-15, 7 Μεταγωγικά Αεροσκάφη C-130, 1 Αεροσκάφος Πολλαπλού Ρόλου και Εναέριου Ανεφοδιασμού (Multi-Role Tanker Transport – MRTT) καθώς και προσωπικό υποστήριξης εδάφους.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ