Τετάρτη 07/12/2022

FALCON 2021: Άλμα HALO από Ειδικές Δυνάμεις Ελλάδας – Κύπρου – Σερβίας στο Νις

- Διαφήμιση -

Από 04 έως 10 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Σερβία η Τριμερής Άσκηση FALCON 2021, με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σερβία.

Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων FALCON 2021

Η άσκηση η οποία αφορούσε που αφορούσε στην προκεχωρημένη εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών σε άλματα Ελεύθερης Πτώσης, πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο “Sergean Pilot Mihajlo Petrovic”, στη Νις της Σερβίας.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 10 στελέχη.

Η Εθνική Φρουρά, συμμετείχε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη άσκηση, με Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών, αποτελούμενη από ένα αξιωματικό και εννιά υπαξιωματικούς.

Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων FALCON 2021
Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων FALCON 2021
- Διαφήμιση -

Κατά τη διάρκεια της άσκησης FALCON 2021 το προσωπικό, εξασκήθηκε στις διαδικασίες σχεδίασης ειδικών επιχειρήσεων, οι οποίες περιλάμβαναν εκτέλεση επιχειρησιακών αλμάτων HALO (High Altitude Low Opening), τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κύριος σκοπός των εν λόγω δράσεων είναι η επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης, η σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών μεταξύ των συμμετεχουσών Χωρών, η ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και διδαγμάτων καθώς και η προβολή των δυνατοτήτων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας στο εξωτερικό.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις