Πέμπτη 28/03/2024

Ειδικές Δυνάμεις: Νέες εγκαταστάσεις στο ΚΑΝΔΗΛΙ

Τις νέες εγκαταστάσεις στο Πεδίο Βολής «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» ή απλά “Κανδήλι” στη Νέα Πέραμο Αττικής εγκαινίασε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, παρευρέθη στην τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Πεδίου Βολής (ΠΒ) «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» στη Νέα Πέραμο Αττικής (Μεγάλο Πεύκο).

-Διαφήμιση-
Νέες εγκαταστάσεις για τις Ειδικές Δυνάμεις στο ΚΑΝΔΗΛΙ (Μεγάλο Πεύκο)

Πεδίο Βολής ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ: Η “παιδική χαρά” των Ειδικών Δυνάμεων

Σκοπός της δημιουργίας των νέων εγκαταστάσεων είναι η επαύξηση των επιχειρησιακών δεξιοτήτων του προσωπικού των Μονάδων που εκτελούν Ειδικές Επιχειρήσεις, βελτιώνοντας με χρήση νέων εκπαιδευτικών μεθόδων τους τρόπους εμπλοκής σε διαφορετικά σενάρια επιχειρήσεων.

Οι αναβαθμισμένες εκπαιδευτικές δυνατότητες του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) καθώς και Μονάδων των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων υπηρεσιών στην χρήση ατομικού και ομαδικού φορητού οπλισμού, όπως και στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων.

Πεδίο Βολής ελαττωμένης απόστασης στο ΚΑΝΔΗΛΙ
Πεδίο Βολής ελαττωμένης απόστασης.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν Πεδία Βολής ελαττωμένης απόστασης, εγκαταστάσεις καταστροφών αστικού περιβάλλοντος, εκκαθάρισης οικοδομικού συγκροτήματος, συμπλέγματος σηράγγων ανοικτού και κλειστού τύπου και εκκαθάρισης υπόγειων, καθώς και πύργος Fast Rope και καταρρίχησης.

Πύργος Fast Rope και καταρρίχησης στο ΚΑΝΔΗΛΙ.
Πύργος Fast Rope και καταρρίχησης στο ΚΑΝΔΗΛΙ.

Μετά την τελετή εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη των δυνατοτήτων τμημάτων της ΔΕΠ στις επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους και στην εκτέλεση βολών μάχης ταχείας αντίδρασης.

-Διαφήμιση-

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και επεσήμανε την αξία του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» ως σύγχρονου πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου για την εκπαίδευση των Μονάδων της ΔΕΠ με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, και τόνισε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων και ξένων χωρών. Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται η επέκταση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων με την δημιουργία στο άμεσο μέλλον επιπρόσθετων εγκαταστάσεων.

Τέλος, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων με την καθημερινή και επίπονη εκπαίδευση σε εγκαταστάσεις όπως αυτή του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» αναβαθμίζουν διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, επιβεβαιώνοντας τον αποτρεπτικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην περίοδο της ειρήνης και την ικανότητά τους στην εκτέλεση επιχειρήσεων.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις