Παρασκευή 29/03/2024

Μοίρα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων: Εγκαίνια του Διοικητηρίου από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Το νέο Διοικητήριο της Μοίρας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΣ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ» στην Πάχη Μεγάρων, εγκαινίασε στις 30 Ιουνίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τα εγκαίνια του Διοικητηρίου της Μοίρας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ
Τα εγκαίνια του Διοικητηρίου της Μοίρας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στο πολυσύνθετο εύρος αποστολών και υποχρεώσεων στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το επιτελείο της ΜΑΕΕ σε εθνικό και διασυμμαχικό πλαίσιο.

-Διαφήμιση-

Ο Στρατηγός Φλώρος επεσήμανε επίσης την γενικότερη καταξίωση και αποδοχή που απολαμβάνουν οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Χώρας μας σε διεθνές επίπεδο με την συμμετοχή τους και τις εξαίρετες επιδόσεις τους σε ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις και επιχειρησιακές δραστηριότητες με φίλους, εταίρους και συμμάχους. Επιπρόσθετα, τόνισε τον ρόλο της ΜΑΕΕ ως προς την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΔΕΠ, η οποία διαθέτοντας οργανικό αεροπορικό βραχίονα μπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει Ειδικές Επιχειρήσεις σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη στον Διοικητή και τα στελέχη της ΜΑΕΕ και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν με την ίδια αφοσίωση την εκτέλεση της αποστολής τους.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΕΘΑ στα εγκαίνια του Διοικητηρίου της Μοίρας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) της ΔΕΠ:

“Με μεγάλη ικανοποίηση εγκαινιάζουμε σήμερα το Διοικητήριο της Μοίρας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, και βάζουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην υλοποίηση του οράματος μας για την δημιουργία Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων αντάξιων της Ιστορίας και της Παράδοσης των Ειδικών Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

-Διαφήμιση-

Το νέο διοικητήριο της Μοίρας θα φιλοξενεί το επιτελείο της Μονάδας, η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε ένα πολυσύνθετο εύρος αποστολών τόσο σε εθνικό όπως και σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις της Χώρας μας έναντι της συμμαχικής στοχοθεσίας.

Μοίρα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων - ΜΑΕΕ
Μοίρα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων – ΜΑΕΕ

Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου στην σύντομη πορεία της από την σύσταση της τον Απρίλιο του περασμένου έτους μέχρι σήμερα προχωράει με γοργά βήματα προς την καταξίωση. Μία καταξίωση που αποκτάται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσα από τη συμμετοχή της σε ασκήσεις και επιχειρησιακές δραστηριότητες με φίλους, εταίρους και συμμάχους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η αξιολόγηση τμημάτων της ΔΕΠ με άριστα αποτελέσματα από την Συμμαχία, όπως και η άσκηση ΩΡΙΩΝ που έχει καταστεί πλέον διεθνής πόλος έλξης για τις πλέον επίλεκτες δυνάμεις στο χώρο των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Το παζλ έρχεται να συμπληρώσει η Μοίρα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων ΜΑΕΕ, η οποία πολλαπλασιάζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΕΠ, ως ο αεροπορικός βραχίονας της που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για την εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η Μονάδα αυτή ήδη λειτουργεί κάτω από τα πιο σύγχρονα πρότυπα οργάνωσης και υλοποιεί την διακλαδικότητα κατ’ εξοχήν στελεχωμένη με προσωπικό όλων των Κλάδων και φυσικά με την εκπαίδευση στα Σχολεία Μετεκπαίδευσης Χειριστών Ελικοπτέρων NH-90. Και με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε κατακόρυφα τις δυνατότητες μας στη σχεδίαση και διεξαγωγή Ειδικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.

Το επιτελείο της Μοίρας που από σήμερα και επίσημα πλέον θα στεγάζεται στο νέο «σπίτι του», αποκτά πλέον τις προϋποθέσεις για την βέλτιστη επιτελική λειτουργία του που θα συντελέσει τελικά στην επιτυχή εκτέλεση της αποστολής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Η δε δημιουργία του νέου Διοικητηρίου εντάσσεται στη διαρκή επιδίωξη του ΓΕΕΘΑ για τη διαρκή αναβάθμιση των υποδομών μας.

Αναγνωρίζω την προσωπική δουλειά και προσπάθεια που κατεβλήθη από το προσωπικό της Μοίρας για την ολοκλήρωση του Διοικητηρίου. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι υπερήφανος για αυτά που έχετε καταφέρει σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση την προσπάθεια μας. Γι’ αυτό και σας προτρέπω να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση και θέληση την εκτέλεση της αποστολής σας, που θα μας επιτρέψει υπό τις επιταγές του «Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ» να κάνουμε ένα ακόμα «ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ» για την υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας!

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του Διοικητηρίου της Μοίρας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.”

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις