31.3 C
Athens
32.7 C
Thessaloniki

Η ΕΑΑΣ καταγγέλλει τη συμφωνία των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ “στα κάγκελα”

Ημερομηνία:

- Διαφήμιση -

“Στα κάγκελα” ο ΣΥΡΙΖΑ και φίλα προσκείμενα “στρατιωτικά” site για την εσπερίδα της ΕΑΑΣ “Καταγγέλλουμε τη συμφωνία των Πρεσπών”

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, οργανώνει εσπερίδα με θέμα “Καταγγέλλουμε τη συμφωνία των Πρεσπών”, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 22 Ιουνίου 2022.

Υπενθυμίζεται αν και αρκετοί θέλουν να ξεχαστεί ότι φέτος τον Ιούνιο συμπληρώνονται 4 χρόνια, από την ημερομηνία υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία αγωνίσθηκε σθεναρά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σθεναρό αγώνα για το δίκαιο της συμφωνίας συνεχίζουν να δίνουν σήμερα φιλικά προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ειδησεογραφικά sites που κρύβονται πίσω από την περιγραφή “στρατιωτικό site”.

- Διαφήμιση -

“Στρατιωτικά” site που έχουν μια διαφορετική ανάγνωση της Ιστορίας και του Αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Βουλγάρους και όχι μόνο. Οι Βούλγαροι οι οποίοι υπήρξαν μαζί με τους Αλβανούς στα χρόνια της κομμουνιστικής ιστορίας τους, σύμμαχοι με τους εδώ παρολίγον καταληψίες.

“Η ΕΑΑΣ είναι πέρα και πάνω από πολιτικά κόμματα, πολιτικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. Εξετάζουμε ένα καθαρά Εθνικό θέμα, θέλοντας να ενημερωθούμε επί των εξελίξεων και προοπτικών του. Η Συμφωνία των Πρεσπών αξίζει και πρέπει να την εξετάζουμε και να την παρακολουθούμε, στο επί μέρους και στο γενικό νόημά της”, αναφέρει ο Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ, Υπτγος ε.α. Ιωάννης Δεβούρος.

Εσπερίδα της ΕΑΑΣ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Εσπερίδα της ΕΑΑΣ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάθε χρόνο, μαζί με τα “στρατιωτικά site”, γκρινιάζει για τις εκδηλώσεις Μνήμης της ΕΑΑΣ για τους πεσόντες του ένδοξου Ελληνικού Στρατού σε Γράμμο και Βίτσι στον Αγώνα τους κατά των ΚΣ, άδραξε την ευκαιρία να γκρινιάξει για ακόμη μία φορά.

- Διαφήμιση -

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς, Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, απέστειλαν οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας (ο οποίος διατέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας), Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Τσίπρας (ο οποίος δήλωσε ότι “Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός!“).

Θέμα της ανοιχτή επιστολής: “Ημερίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών​”.

Για λόγους απλά ιστορικούς, αναλυτικά η ανοικτή επιστολή:

“Αναρωτιόμαστε εάν έχετε ενημερωθεί ότι η Διοίκηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), οργανώνει Ημερίδα «ανοιχτή στο κοινό» στο Βελίδειο στη Θεσσαλονίκη αύριο, Τετάρτη 22 Ιουνίου με θέμα: «Καταγγέλλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της.

Εάν ναι, τι κάνετε; Ανέχεστε αυτήν την πρωτοβουλία μιας Ένωσης που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από εσάς; Ακόμα περισσότερο, την εγκρίνετε και την καλύπτετε;

- Διαφήμιση -

Σημειώνουμε ότι, όπως ανακοινώνουν οι οργανωτές, «βασικός σκοπός της ημερίδας, είναι η εξέταση όλων των εξελίξεων, αλλά και του ίδιου του κειμένου αυτής της συμφωνίας, υπό την οπτική της δραστικής μεταβολής ή και ακύρωσής της από την ελληνική πλευρά».

Επισημαίνουμε ότι:

Η Διοίκηση της Ε.Α.Α.Σ. ενέχεται μεταξύ πολλών άλλων και για τη επίσημη επίσκεψή της στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν, αλλά και για τη διοργάνωση μισαλλόδοξου πνεύματος τελετών στο Βίτσι και στο Γράμμο, στις οποίες εκδηλώσεις συμμετείχαν και κατέθεσαν στεφάνι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών, ψευτοπατριωτικών ή και φασιστικών φορέων, με πιο ακραία, την κατάθεση στεφάνου δια αντιπροσώπου από τον καταδικασμένο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, Κασιδιάρη. Θυμίζουμε ότι, το γεγονός αυτό οδήγησε στη διαγραφή από την Κ.Ο. της Ν.Δ. του βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, επειδή εκείνος παρέστη και ανέχθηκε την παρουσία των χρυσαυγιτών. Τότε όμως αποφύγατε να ελέγξετε τη Διοίκηση της Ε.Α.Α.Σ. ως οφείλατε.

Η Ε.Α.Α.Σ., είναι κατά νόμο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή, θεσμική δομή του επίσημου ελληνικού κράτους, εποπτευόμενη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η Κυβέρνηση επομένως έχει πλήρη ευθύνη για τις πράξεις της Ένωσης.

Μία απλή ανάγνωση των κατά νόμο σκοπών και αρμοδιοτήτων της Ε.Α.Α.Σ., όπως αναλυτικά περιγράφονται στο εγκεκριμένο Καταστατικό της, σαφώς οδηγεί στην αντικειμενική αξιολόγηση ότι, η ημερίδα αυτή και το θέμα της, εκφεύγει πλήρως από τους νόμιμους σκοπούς της Ένωσης, ακόμα και στην περίπτωση που ερμηνευτεί διασταλτικά η γενικόλογη αναφορά τους στους καταστατικούς της σκοπούς, δηλαδή «διατήρηση αμείωτου Εθνικού Φρονήματος», «προσφορά στην πατρίδα», «εθνικό συμφέρον» κ.λπ.

Είναι απολύτως φανερό από το κείμενο της αναγγελίας της εκδήλωσης, ότι οι οργανωτές υπερασπίζονται τη γνωστή άποψη ακραίων εθνικιστικών κύκλων, δηλαδή την εναντίωση στη λύση του σύνθετου γεωγραφικού προσδιορισμού για την ονομασία της βόρειας χώρας. Αντιτίθενται δηλαδή, στην επίσημη, πάγια πολιτική του συνόλου σχεδόν των ελληνικών κομμάτων, καθώς και όλων των κυβερνήσεων από τον Κώστα Καραμανλή και μετά.

Το γεγονός ότι η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ερωτοτρόπησε υποκριτικά και ψηφοθηρικά με ακραία συλλαλητήρια που είχαν τέτοιο χαρακτήρα ενώ επισήμως η Ν.Δ. ήταν υπέρ του σύνθετου γεωγραφικού προσδιορισμού, δηλαδή υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία, είναι πρόβλημα της Ν.Δ.

Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία και χρηματοδότηση του ΥΕΘΑ, δεν μπορεί ανοιχτά και επίσημα να υιοθετεί τέτοιες ακραίες απόψεις και μάλιστα στο όνομα του συνόλου των απόστρατων στελεχών του Στρατού.

Η Συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνει συμβατική υποχρέωση των δύο συμβαλλομένων Κρατών (Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας), να μην ενθαρρύνουν -και μάλιστα σε επίπεδο δημόσιων οργανισμών- πρωτοβουλίες που οδηγούν σε όξυνση κλίματος μισαλλοδοξίας μεταξύ των δύο λαών.

Μεταξύ των ομιλητών στην ημερίδα, περιλαμβάνονται και πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια μίσους στην Αθήνα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα, στο αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας αυτό το «κατόρθωμα» προβάλλεται ως… τίτλος τιμής!

Τέτοιες πρωτοβουλίες τέλος, σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα μας και την περιοχή μας εξελίξεις, αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την παρόξυνση της τουρκικής προκλητικότητας από τον Ερντογάν, γεννούν βάσιμες απειλές και κινδύνους σε βάρος της εθνικής και κοινωνικής συνοχής αλλά και της συνεπούς υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου από τη χώρα μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Υπουργοί,

Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεστε Διοίκηση του υπό την εποπτεία σας Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Ε.Α.Α.Σ., να εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της και των καταστατικών ορίων της και να καλεί δημόσια, σε εναντίωση προς τις επικυρωμένες και με νόμο πάγιες θέσεις της Ελλάδας για σύνθετη ονομασία erga omnes, θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και το μέλλον τους; Θα κάνετε κάτι;”

Εσπερίδα ΕΑΑΣ “Καταγγέλλουμε τη συμφωνία των Πρεσπών”

Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στη Συμφωνία των Πρεσπών, στις μέχρι τώρα παραβιάσεις της, στη δράση των αυτονομιστών στη Μακεδονία, στα γεγονότα πριν και μετά τη Συμφωνία, θα αναλύσουν τα πολιτικά αίτια της Συμφωνίας και τις διεθνείς ισορροπίες και θα εξετάσουν τις νομικές και πολιτικές δυνατότητες καταγγελίας ή αναθεώρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ομιλητές

  • Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου: Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και το μέλλον της
  • Γεώργιος Τάτσιος: Η δράση των αυτονομιστών στη Μακεδονία
  • Δημήτρης Γαρούφας: Τα πριν και τα μετά της Συμφωνίας των Πρεσπών
  • Σταύρος Καλεντερίδης: Τα πολιτικά αίτια της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι διεθνείς ισορροπίες
  • Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου: Νομικές και πολιτικές δυνατότητες καταγγελίας ή αναθεώρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συντονιστές

  • Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ TV
  • Αναστάσιος Φαραντάτος, Συνταγματάρχης ε.α., Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ

Δείτε live την εκδήλωση της ΕΑΑΣ για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο κανάλι της στο YouTube

- Διαφήμιση -

Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ

❯ Διαβάστε επίσης
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -