Σάββατο 20/04/2024

Σημαντική αλλαγή στις φωτογραφίες των Γενικών Επιτελείων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Με χαρά παρατηρούμε μια σημαντική αλλαγή στις φωτογραφίες που δίνονται στην δημοσιότητα από τα Γενικά Επιτελεία.

Η αλλαγή είναι ότι στις φωτογραφίες καλύπτονται τα πρόσωπα των στρατιωτικών -στελεχών και στρατιωτών- πλην αυτών της στρατιωτικής Ηγεσίας.

Κατά αυτή την τακτική, η στοχοποίηση από ξένες Υπηρεσίες στρατιωτικών που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις, δυσκολεύει. Αναφέρουμε δυσκολεύει και όχι καθίσταται αδύνατη διότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι πχ με φυσική παρακολούθηση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι φωτογραφίες του ΓΕΣ από την εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών:

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου των στρατιωτικών καλύπτονται πλην του Αρχηγού ΓΕΣ. Οι φωτογραφίες επίσης είναι υψηλής ανάλυσης (περίπου 5000×3000 pixels) και συμπίεσης, με το μέγεθος αρχείου να μην ξεπερνάει το 1 MB. Φυσικά σε αυτές υπάρχουν μεταδεδομένα (metadata) που όμως για την συγκεκριμένη εκδήλωση δεν παρέχουν καμία επιπλέον πληροφορία.

Αλησμονήτου μνήμης η εποχή όπου δινόταν “φόρα παρτίδα” στοιχεία στρατιωτικού προσωπικού (ονοματεπώνυμο, θέση υπηρέτησης, φωτογραφία/ες) από “χακί” μπλογκ ελέω κλικς και ματαιοδοξίας των εμφανιζομένων…

Παρόλο την εν λόγω αλλαγή, η αποδεσμευμένη φωτογραφία ανάλυσης κινητού τηλεφώνου του 2.000 μ.Χ. δεν προσφέρει απολύτως τίποτα! Εάν η αιτία σμίκρυνσης της φωτογραφίας είναι η απόκρυψη στοιχείων τότε καλύτερο είναι αυτή η φωτογραφία να μην δημοσιευθεί.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι 2 παρακάτω φωτογραφίες διαστάσεων 512×341 pixels και 434×342 pixels αντίστοιχα, από το ΓΕΕΘΑ για την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Αγαθονήσι:

Ελπίζουμε να συνεχιστεί η τακτική από τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) και να διορθωθεί η παραφωνία που συνεχίζεται μέχρι στιγμής, από το ΥΠΕΘΑ και τις επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ