Σάββατο 20/04/2024

ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022: Κύπρος-Ισραήλ σε άσκηση “Πέρα από τον Ορίζοντα”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ευρείας κλίμακα στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022» ξεκινάει στην Κύπρο.

Στην Άσκηση ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022 θα συμμετάσχουν η Εθνική Φρουρά και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Το Ισραήλ ονομάζει την Άσκηση ως “Beyond the Horizon” (Πέρα από τον Ορίζοντα).

ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022

Η Άσκηση θα πραγματοποιηθεί από 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2022 σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς.

Ισραηλινοί στρατιώτες στο Αρματαγωγό ΧΙΟΣ για την ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022. Φωτογραφία: IDF
Ισραηλινοί στρατιώτες στο Αρματαγωγό ΧΙΟΣ για την ΑΓΑΠΗΝΩΡ 22. Φωτογραφία: IDF

Η Άσκηση ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022 σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφωνημένου Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατρίας με το Κράτος του Ισραήλ αναδεικνύοντας τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Άμυνας και Ασφαλείας.

Ισραηλινοί στρατιώτες στο Αρματαγωγό ΧΙΟΣ. Φωτογραφία: IDF
Ισραηλινοί στρατιώτες στο Αρματαγωγό ΧΙΟΣ. Φωτογραφία: IDF

Σύμφωνα με το IDF (Israel Defense Forces – Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) σκοπός της άσκησης “Beyond the Horizon” (ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022) είναι να βελτιωθεί η ετοιμότητα των ασκούμενων δυνάμεων και η ικανότητά τους σε επιχειρησιακές αποστολές βαθιά σε εχθρικό έδαφος.

Η άσκηση χαρακτηρίζεται ως μοναδική και η πρώτη του είδους της.

Σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Ισραήλ, το στρατιωτικό προσωπικό του μεταφέρθηκε στην Κύπρο με το Αρματαγωγό ΧΙΟΣ L-173. Δείτε παρακάτω το βίντεο από την προετοιμασία για την άσκηση «Beyond the Horizon»:

Το Ισραήλ θα προσομοιώσει τον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Η Jerusalem Post αναφέρει ότι “το Ισραήλ θα προσομοιώσει τον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στην Κύπρο”. Αναφέρει επίσης στο ίδιο δημοσίευμα ότι “το Ισραήλ, η Κύπρος και η γειτονική Ελλάδα είναι στενοί σύμμαχοι και μοιράζονται μια σειρά από στρατηγικά συμφέροντα. Ενώ και οι τρεις έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα, όπως το φιλόδοξο έργο για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο έως την Κρήτη στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι χώρες ελπίζουν επίσης να εμποδίσουν την ανάπτυξη του άξονα Ρωσίας-Ιράν-Χεζμπολάχ.”

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ