Τετάρτη 24/04/2024

Κύπρος – ΗΑΕ: Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, υπογράφηκε το πρώτο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Κατά την υπογραφή του Προγράμματος, την Εθνική Φρουρά εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Δ’ Κλάδου, Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Νεόφυτος Παχουλίδης, ενώ τις ΕΔ των ΗΑΕ, ο Διευθυντής Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας, Ταξίαρχος Mohammed Butti Al Mazrouie.

Κύπρος - ΗΑΕ: Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας

Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Κύπρου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κοινές εκπαιδεύσεις και διμερείς επαφές για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τις ΕΔ των δύο χωρών. Με τις δράσεις που προβλέπονται στο εν λόγω πρόγραμμα, ενισχύεται σημαντικά η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΑΕ, αναδεικνύοντας παράλληλα τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ΕΔ των δυο χωρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ΗΑΕ έχουν ήδη ανακοινώσει τη διαπίστευση Ακόλουθου Άμυνας στην Κυπριακή Δημοκρατία, τον οποίο συνάντησε πρόσφατα ο Αρχηγός την ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης κατά την παρουσία του στην Έκθεση Αμυντικού Υλικού (DEFEA) στην Αθήνα.

Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με τα ΗΑΕ  αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και  πολυμερών διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ