Τρίτη 16/04/2024

Stop Child Abuse – Trace an Object: Η Europol ζητά τη βοήθεια σας

Οι πιο αθώες ενδείξεις μπορεί μερικές φορές να βοηθήσουν ώστε να διελευκανθεί μια υπόθεση.

Οι ειδικοί της Europol που έχουν αποστολή την αναγνώριση παιδιών θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, ελέγχουν καρέ-καρέ τα βίντεο και τις φωτογραφίες, για να εντοπίσουν οτιδήποτε βοηθά στην προέλευση, την τοποθεσία ή την ταυτότητα του θύματος.  

Μερικά πράγματα που βρίσκουν οι ειδικοί είναι αρκετά απλά, όπως μια πινακίδα ή ένα πρόγραμμα ειδήσεων σε μια τηλεόραση στο παρασκήνιο, αλλά κάποια άλλα είναι πιο δύσκολα, καθώς οι εγκληματίες γίνονται όλο και πιο προσεχτικοί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ερευνητές έχουν εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές τους και εκεί είναι που χρειάζονται τη βοήθεια των πολιτών. 

Stop Child Abuse – Trace an Object

Η Europol αποκόπτει από βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, στοιχεία όπως ένα μπλουζάκι, ένα βραχιολάκι, μια τσάντα κ.λπ. που μπορούν να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του θύματος, της χώρας προέλευσης κοκ.

Αυτό το υλικό το αναρτά στην πλατφόρμα Stop Child Abuse – Trace an Object και καθώς έχει ήδη εξεταστεί κάθε άλλη διερευνητική οδός, ζητά την βοήθεια των πολιτών για οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με το υλικό.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε υλικό για το οποίο ζητά πληροφορίες η Europol.

Europol: Δράση Stop Child Abuse  Trace an Object

Μερικές φορές, οι συμβουλές των πολιτών έχουν βοηθήσει την Ευρωπολ και την οδήγησαν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση για την ταυτοποίηση του παιδιού θύματος.

Μέχρι στιγμής, η δράση Stop Child Abuse – Trace a Object, η οποία ξεκίνησε το 2017, έχει βοηθήσει στην απομάκρυνση 10 παιδιών από επικίνδυνα περιβάλλοντα και τη σύλληψη 3 παραβατών μετά από περισσότερες από 26.000 συμβουλές που δόθηκαν από πολίτες.

Τα αντικείμενα για τα οποία ζητούνται πληροφορίες από την Ευρωπολ αναρτούνται εδώ.

Αντίστοιχη Δράση ξεκίνησε και η εθνική αρχή της Αυστραλίας (Australian Centre to Counter Child Exploitation) τον Μάρτιο 2021 με ανάρτηση σχετικών εικόνων εδώ.

  • Σχετικά άρθρα για:
  • Europol

ΠΑΜ!!!

Δεν ξέρεις τί είναι τα κουπόνια 100 ευρώ και η έκπτωση 30% στο Temu; Αγόρασες και θέλεις ξανά τα κουπόνια; Θέλεις να αφαιρέσεις το όριο παραγγελίας 25€;

Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις