Τετάρτη 24/04/2024

Κύπρος – ΓΕΕΦ: Νεκρός Αξιωματικός κατά τη διάρκεια άσκηση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στρατιωτικό θανατηφόρο δυστύχημα στην Κύπρο

Στο πλαίσιο άσκησης της Εθνικής Φρουράς σήμερα 25 Μαΐου 2021, σε περιοχή της Τροοδίτισσας σημειώθηκε το πρωί, σοβαρό δυστύχημα. 

Ο Λοχαγός Μηχανικού Ξάνθος Κυριάκου της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας με αντικείμενο «στρατιωτική έρευνα σε υψόμετρο» κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έπεσε στο έδαφος από μεγάλο ύψος. 

Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. 

Η Αστυνομία της Κύπρου διερευνά το δυστύχημα στο πλαίσιο της θανατικής ανάκρισης. Παράλληλα το ΓΕΕΦ έχει διατάξει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος. 

Ο Ξάνθος Κυριάκου αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 2010 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Μηχανικού. Υπηρέτησε ως Διμοιρίτης και Διοικητής Λόχου στο 70 Τάγμα Μηχανικού, Υποδιοικητής του 20ου Λόχου Μηχανικού και Διμοιρίτης της Διμοιρίας Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς – EOD. Φοίτησε στο βασικό σχολείο του όπλου του Μηχανικού και παρακολούθησε αριθμό εκπαιδεύσεων σε σχολεία που είχαν  σχέση με την ειδικότητά του. Πρόσφατα προάχθηκε στον βαθμό του Λοχαγού.

Λοχαγός Μηχανικού Ξάνθος Κυριάκου
Ο Λοχαγός Μηχανικού Ξάνθος Κυριάκου.

Κατά τα διάρκεια της υπηρεσίας του στις Μονάδες του Μηχανικού, εργάστηκε με επαγγελματισμό, υπέρμετρο ζήλο και μεθοδικότητα για την εκπαίδευση των υφισταμένων του και την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδας του, πάντα παρόν και πρώτος. 

Το ΑΜΥΝΑ news εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Αξιωματικού. 

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ