Τετάρτη 24/04/2024

Chamber Safety Flag (ΑΠΕΑ όπλου) στον οπλισμό του Ισραηλινού Στρατού

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Στρατηγός Aviv Kochavi, πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, επιχειρησιακή αξιολόγηση του φυλακίου του Σάλεμ, στο πλαίσιο των πρόσφατων γεγονότων.

Εντύπωση μας έκανε αρχικά, ότι έφερε οπλισμό και συγκεκριμένα ατομικό τυφέκιο. Η εντύπωση φυσικά πηγάζει από το γεγονός ότι κάτι ανάλογο δεν έχουμε δει πουθενά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στο σημείο αυτό θυμηθήκαμε, το τί προβλέπεται να φέρει ένας Αξιωματικός και τί ένας Υπαξιωματικός και Οπλίτης. Δεν συνεχίζουμε, όσοι/ες υπηρετείτε/υπηρετήσατε γνωρίζετε.

Δεύτερο στοιχείο, η γυναίκα της Αστυνομίας Συνόρων με βαθμό Λοχία.

Τρίτο στοιχείο, η φιλική προσέγγιση του Α/ΓΕΕΔ Ισραήλ με το προσωπικό. Εκτιμάται ότι δεν υπήρξε άγημα υποδοχής.

Τέταρτο στοιχείο, αυτό το πορτοκαλί πραματάκι στη θαλάμη των όπλων ή αλλιώς Σημαία Ασφάλειας Θαλάμης Όπλου (αγγλικά: Chamber Safety Flag).

Σημαία Ασφάλειας Θαλάμης Όπλου

Με την ύπαρξη του συγκεκριμένου συστήματος Ασφάλειας Θαλάμης στο όπλο, δηλώνεται ότι το όπλο δεν έχει φυσίγγιο στην θαλάμη -είναι άδειο- και άρα ασφαλές.

Υπάρχουν σε διάφορα διαμετρήματα αναλόγως του διαμετρήματος του όπλου.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τον τρόπο εφαρμογής της Σημαίας Ασφάλειας Θαλάμης Όπλου.

Το πορτοκαλί πλαστικό σύστημα τοποθετείτε στην θαλάμη -το κλείστρο είναι κλειστό (μπροστά). Στο σύστημα υπάρχει ένα κορδόνι και ένας κρίκος πρόσδεσης. Ο κρίκος, στερεώνεται στο κομβίο απαγκίστρωσης του κλείστρου.

Όταν χρειαστεί να γίνει χρήση του οπλισμού, τραβώντας το κλείστρο πίσω, το σύστημα απορρίπτεται όπως ένας κάλυκας, και μπαίνει στην θαλάμη του όπλου το φυσίγγιο από τον γεμιστήρα.

ΑΠΕΑ όπλου στον Ελληνικό Στρατό

Απ’ όσο πληροφορηθήκαμε ανάλογο σύστημα άρχισε να χρησιμοποιεί και ο Ελληνικός Στρατός και το ονομάζει ΑΠΕΑ (Απορριπτόμενος Ενδείκτης Ασφαλείας).

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΕΑ στον Ελληνικό Στρατό

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ